Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Kanal’ krizi aşıldı

Düzenleyen:
‘Kanal’ krizi aşıldı

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin Körfez’de patlak veren krizin ardından Katar’a gıda takviyesi Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) rahatsız etti.

Çetiner Çetin ANKARA
Türkiye’nin Körfez’de patlak veren krizin ardından Katar’a gıda takviyesi Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) rahatsız etti. Türkiye’nin Katar’a gıda sevkiyatı yapması ve asker gönderme kararının ardından BAE’de merkezli bazı medya kuruluşları ve düşünce kuruluşları harekete geçti. Söz konusu gruplar, Katar’a askerî ve insani ihtiyaçları taşıyacak olan gemilerin Süveyş kanalından geçişini engellemek için hukuki yolları araştırmaya başladı. Gazetemizin ulaştığı Mısırlı diplomatik kaynaklar, Ankara ile Doha arasında yapılan ortak savunma anlaşması gereğince Katar’a gitmekte olan Türk savaş gemilerinin Süveyş Kanalı’nı geçmesine izin verip vermeyeceği konusuna açıklık getirdi. Süveyş Kanalı’nın uluslararası nitelikte bir geçit olduğunu belirten Mısırlı kaynaklar, gemilerin geçmesinin engellenemeyeceğini belirtti. Söz konusu kaynaklar, “Bunun tek istisnası Kanal’dan geçmek isteyen geminin Mısır ile savaş durumunda olan bir ülkenin bayrağını taşıyor olmasıdır. Arap ülkelerinin Katar’ı boykot etme kararları, ilan edilmiş bir savaş durumu olmadığından gemilerin geçişinin engellenmesi de söz konusu olamaz” dediler. Ankara, önümüzdeki iki ay içinde aşama aşama askerî güç ve lojistiği Doha’daki askerî üsse taşımayı planlıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...