Güvenlik duvarı temmuzda tamamlanacak

Düzenleyen:
Güvenlik duvarı temmuzda tamamlanacak

GÜNDEM Haberleri

“Çalışmalarda biraz gecikme oldu. Bunun sebebi, terör örgütü buradan duvar geçecek diye hemen oraya mayın ve EYP döşedi”

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM’de bazı gazetecilerle sohbetinde Suriye sınırına örülen güvenlik duvarı ve sonrasında kurulacak entegre güvenlik sisteminin detaylarını anlattı. Işık, yeni sistemle ilgili şu bilgileri verdi:
Biz bakanlık olarak Suriye sınırındaki duvarı organize ediyoruz. İki aşamalı bir sistem söz konusu. Şu anda fiziki sınır güvenlik önlemi dediğimiz bu duvarın büyük bölümü bitti. 828 kilometre uzunluğundaki duvarın 700 kilometresi bitti. Temmuz sonuna kadar tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Aslında daha önce bu çalışmalar bitecekti ama bir-iki yerde mayın ve EYP’ler sebebiyle biraz gecikme oldu. Çünkü terör örgütü, buradan duvar geçecek diye hemen oraya EYP döşüyor. Bugüne kadar binin üzerinde EYP, 4-5 binin üzerinde mayın temizliği yapıldı. Dolayısıyla bu biraz geciktirdi. Duvar tamamlandığında ikinci aşamaya geçilecek. Bunu entegre güvenlik sistemine dönüştürüyoruz. Yani sadece, duvar, yol ve aydınlatmadan ibaret olmayacak. Aynı zamanda belli aralıklarla fiber optik sensörler, kameralar, geniş bant gözetleme sistemi, zeplin dediğimiz balonlar ve İHA’ların olduğu tam bir entegre sistem olacak. Bunun çalışması başladı. 
İRAN-IRAK SINIRINA KURULACAK
 Suriye sınırında kurulduktan sonra Irak sınırına geliştireceğiz. Irak sınırına duvarla birlikte mi uygulanacak, yoksa tek başına entegre güvenlik sistemi mi kurulacak. Buna henüz karar verilmedi. İran ve Irak sınırı İçişleri Bakanlığı sorumluluğunda. İran sınırına duvar örme çalışmaları da başlamış durumda.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...