FETÖ, astsubaylara Ü1 grubu oluşturmuş

Düzenleyen:
FETÖ, astsubaylara Ü1 grubu oluşturmuş

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Jandarma Okullar Komutanlığı’nın mahrem yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarının önemi 7 başlıkta anlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Jandarma Okullar Komutanlığı’nın mahrem yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarının önemi 7 başlıkta anlatıldı. Operasyonlar sayesinde yeni darbe tehdidinin ortadan kaldırılacağına dikkat çekilen iddianamede, örgütün yönetim kademeleri ile alt kademeleri arasında irtibatı sağlayan ve çok kritik kararların uygulanmasında kilit rol oynayan mahrem yapının çökertilmesiyle askerler arasındaki dikey ve yatay bağların kopartılmış olacağı vurgulandı. İddianame örgütün ‘Ü1’ adında bir grup oluşturduğu aktarıldı. Bu gruptan üniversite 1. sınıf öğrencisi olan kişilerden astsubay olmaya uygun olanların örgüt tarafından seçilerek astsubay sınavlarına hazırlanmasını sağladıkları ifade edildi. İddianamede Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan itirafçı şüpheli Emre Saydam ifadesinde kendisinden sorumlu öğretmen şüpheli İsmail Serçe’nin sohbetlere gelmeyen FETÖ’cü öğrencilerden savunma aldıklarını söyledi. Saydam, Serçe’nin sohbetlere gelmeyen öğrencilere ‘Jandarma teşkilatında yükselemeyeceğini, hatta kendisinin bildiği örnekler olduğunu’ ve ‘bizden ayrılanlar gider en fazla depocu olur’ diyerek tehdit ettiğini söyledi. Örgütün FETÖ üyesi olan askerlerle ilgilenen müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen pozisyonundaki kişilerin oluşturduğu gruba ‘birim’ dedikleri ortaya çıktı. Söz konusu bilgi, Mahir kod adlı JATEK’teki öğrencilerle ilgilenen öğretmen pozisyonundaki Enes Çalıova’nın itirafçı olduğu ifadede yer aldı.              Ebru Karatosun ANKARA

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...