Şenol Güneş krizi

Düzenleyen:
Şenol Güneş krizi

SPOR Haberleri

Yönetim, Güneş’e 2 milyon avrodan 2 yıllık yeni sözleşme teklif etti. Ancak başarılı teknik adam 2,5-3 milyon arası ücret istedi. Güneş’in opsiyonu kullanmama hakkı da var

Şampiyon Beşiktaş’ta gündem transfer ve teknik direktör Şenol Güneş. Takımı 2 yıl üst üste şampiyon yapan başarılı teknik adamın mukavelesindeki opsiyon kendisiyle herhangi bir görüşme yapılmadan kullanılmış ve yola 1 yıl daha devam edileceği duyurulmuştu. Başkan Fikret Orman ve İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi her platformda Şenol Hoca ile gönül bağları olduğunu ifade ederek sözleşmenin mesele olmayacağını beyan etmişlerdi. Ancak gelinen noktada durumun hiç de öyle olmadığı görüldü. Detaylandıralım... 
250 binden başladı
Şampiyonluk sonrası kısa süreli bir Trabzon turuna çıkan Şenol Güneş dönüşte İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ile masaya oturdu. Aralarında “Hallederiz Kadir” esprisi olan ikili yeni sözleşmeyi halledecekti. Çebi, hocadan 1,5 milyon avro olan yıllık ücretine 250 bin avro zam yapılarak 2 senelik mukavele yapılmasını teklif etti. Şenol Hoca bu rakamı yetersiz buldu ve beklentisinin 2,5-3 milyon avro arası bir rakam olduğunu ifade etti. Fikret Orman ile de istişare eden Çebi’nin son önerisi senelik 2 milyon avro oldu.
İsterse bırakabilir
Güneş ise bu teklifi kabul etmedi. Hoca takımı 2 yıl üst üste şampiyon yapmış ve 3. yıldızı takmış bir teknik adam olarak daha farklı bir uygulama bekledi. Kendisine sorulmadan opsiyonun kullanılmasından da rahatsız olan tecrübeli antrenör ilk geldiğinde yapılan 2+1 yıllık anlaşmanın ortada başarı olmadan normal bir sözleşme olduğunu vurguluyordu. Kaldı ki opsiyonun da tek taraflı ve “dikkate değer bir artış yapılmadan” kullanılması Güneş’e sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkını verdi. Top Güneş’te. İsterse tazminatsız bırakabilir.

Rakiplerin gerisinde
Şenol Güneş’in yıllık ücretine bakıldığında şöyle bir gerçek ortaya çıkıyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’a çift haneli farklar atan Beşiktaş’ta teknik patron yıllık 1,5 milyon avro aldı. Ligi üçüncü bitiren Fenerbahçe’nin antrenörü 1,8 milyon avro kazandı. Avrupa vizesi bile alamayan Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal ise 1 milyon 450 bin avro. Ki ortada başarı olmamasına rağmen Yanal’ın yeni sezondaki ücreti 1,8 milyon avro. Birçok hoca değişimine giden Galatasaray’ın antrenörlük hayatının daha başında bulunan Tudor’a ödeyeceği ücret ise 1 milyon avro. (Not: Başakşehir yıllık ücreti açıklamıyor).


HERKESİN KAPISI AÇIK
Kara Kartal ile bir yıl daha mukavelesi bulunan Şenol Güneş’in opsiyonu kullanmama hakkı var. Ve isteyeni yok mu? Çok. En basitinden şu sıralarda A Millî Takım’da durumu sorgulanan ve krizi yönetememekle suçlanan Fatih Terim’in yerine adı geçiyor. Arda Turan’ın millî takıma vedası sonrası sosyal medya hesabına boğazın fotoğrafını koyup “Güneşe doğru” notunu düşmesi Şenol Güneş’i akla getirmişti. Güneş’in yakıştırıldığı ve yazıldığı sadece A Millî Takım’ın başı değil. 50. yılının içinde bulunan Trabzonspor da muhtemel bir ayrılıkta kapılarını sonuna kadar eski hocası ve efsanesine açmaya hazır. Güney Kore’yi söylemeye hiç gerek yok. Onlarda Şenol Hoca’nın sınırsız kredisi mevcut.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...