Elveda Reyiz

Düzenleyen:
Elveda Reyiz

SPOR Haberleri

Galatasaray’da bir devir sona erdi. Başkan ile hocanın zirvesinden “Sabri ile devam edilmeyecek” sonucu çıkınca emektar yıldıza “Yolun açık olsun” dendi

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray Kulübü, 4 Mayıs 2003 tarihinde ilk maçına çıkan ve aralıksız 15 sezon sarı-kırmızılı formayı taşıyan, Sabri Sarıoğlu’na kapıyı gösterdi. Geçen yaz sözleşmesi bir yıl daha uzatılan 33 yaşındaki futbolcunun kontratı 31 Mayıs itibarıyla sona ermişti. Sabri ile gelecek sezon için de yeni sözleşme imzalanıp imzalanmayacağı büyük merak konusuydu. Futbolla ilgili işlerden çekildiği belirtilse de Florya’da gölge adam konumundaki Mehmet Özbek, Sabri ile devam edilmesi için büyük uğraş verdi. Başkanın kardeşi, bu sebeple ağabeyiyle dahi gerginlik yaşadı. Ancak Mehmet Özbek’in çabaları Sabri’nin Galatasaray’da kalmasına yetmedi. 
Yerine aday Juanfran 
Başkan Dursun Özbek, teknik direktör Igor Tudor, sportif direktör Cenk Ergün arasında yapılan zirvede tecrübeli futbolcu için olumsuz karar çıktı. Yapılan istişareler neticesinde “Sabri ile devam edilmemeli” sonucuna varıldı. Galatasaray’ın altyapısından yetişen ve başka bir kulüpte oynamayan Sabri, bu karara bir hayli üzüldü. 15 sezon boyunca formasını bileğinin hakkıyla alan, dünya yıldızlarını bile kulübeye hapsetme başarısını gösteren ‘Sabri Reyiz’in gidişiyle sarı-kırmızılı takımda bir dönem de kapanmış olacak. Sarı-kırmızılıların sağ bekteki yeni adayının ise İspanya’nın Deportivo takımında forma giyen 28 yaşındaki Juanfran Moreno olduğu belirtildi. Moreno dün G.Saray’ı sosyal medyada takip etmeye başladı. 

12 SAĞ BEK ESKİTTİ
∂ Cesar Prates
∂ Cihan Haspolatlı
∂ Uğur Uçar
∂ Serkan Kurtuluş
∂ Emmanuel Eboue
∂ Salih Dursun
∂ Veysel Sarı
∂ Tarık Çamdal
∂ Jason Denayer
∂ Martin Linnes
∂ Luis Cavanda
∂ Ali Turan

15 yılda 15 kupa
Sabri’nin Galatasaray kariyeri birçok futbolcuyu kıskandıracak cinsten. 2001-02 sezonunda kadroda olan Sabri toplamda 6 şampiyonluk, 4 Türkiye Kupası, 5 de Süper Kupa gördü.
16 HOCAYLA ÇALIŞTI
∂ Mircea Lucescu
∂ Fatih Terim
∂ Gheorghe Hagi
∂ Erik Gerets
∂ Karl-Heinz Feldkamp
∂ Cevat Güler
∂ Michael Skibbe
∂ Bülent Korkmaz
∂ Frank Rijkaard 
∂ Bülent Ünder
∂ Roberto Mancini
∂ Cesare Prandelli
∂ Hamza Hamzaoğlu
∂ Mustafa Denizli 
∂ Jan Olde Riekerink
∂ Igor Tudor

FUTBOLU BIRAKACAK MI?
Sabri daha önce, “G.Saray’dan başka takımda oynamam. Gerekirse futbolu bırakırım. G.Saraylı Sabri olarak anılmak isterim” demişti. Reyiz’in bu yönde bir karar alabileceği öğrenildi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...