Aydın'da sağanak yağış hayatı felç etti

Düzenleyen:
Aydın'da sağanak yağış hayatı felç etti

YAŞAM Haberleri

AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Engelli ve Kocaçay dereleri taştı. Bir çok evi su basarken, yollar saatlerce ulaşıma kapandı.

Bölgede yaklaşık yarım saat devam eden şiddetli yağmurla taşan derelerin istinat duvarları yıkıldı. Yağmurun durmasıyla Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Devrim Karagöz ve Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk zarar gören yerleri dolaşarak vatandaşlara geçiş olsun dileğinde bulundu.
Güdüşlü Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Devrim Karagöz ise daha önceden DSİ'yi uyardıklarını  söyledi. Mahallenin sular altında kaldığını, ancak can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Karagöz, "Aydın Büyükşehir Belediyesi, Koçarlı Belediyesi ve ASKİ ekipleri buradalar. Yolların açılması ve derenin temizlenmesi noktasında iş makineleriyle çalışıyorlar. Tabi ki önceden bu konuda daha ciddi önlemler alınması gerekiyor. Yasal olarak derelerin ısları ve sorumluluğu DSİ'de.  Biz delerle ilgili daha önce DSİ'ye yapmış olduğumuz uyarılar var. Biz DSİ ile ortaklaşa çalışarak her türlü önlemleri almak ve böyle felaketler olduğunda da iş birliği ile zarar en aza indirmek için çalışmak istiyoruz" dedi.
Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, "Tekeli, Kumbahçe, Güdüşlü ve ilçe merkezinde de büyük afat yaşadık. Yalnız şuna şükrediyoruz. Can ve mal kaybımız yok" dedi.

Aydın'da sağanak yağış hayatı felç etti

Aydın'da sağanak yağış hayatı felç etti

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...