Londra'da alevlerin yuttuğu binada Türk aileler de varmış

Düzenleyen:
Londra'da alevlerin yuttuğu binada Türk aileler de varmış

DÜNYA Haberleri

CNN Türk Londra temsilcisi Metin Güneş, Londra'da yanan 27 katlı binada Türk ailelerin de oturduğunu duyurdu. Ramazan nedeniyle sahura kalkan bazı vatandaşların kurtulduğu da öğrenildi.

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 27 katlı bir bina alevler içinde kaldı. Binada mahsur kalanlar atlayarak kurtulmaya çalışıyor. 30 kişi ise hastanelerde tedavi altına alındı. Yangında can kaybı olduğu belirtildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 120 dairenin bulunduğu 27 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan ve bütün binayı saran alevlerin söndürülmesine çalışılıyor.

Yerel saatle 01:16'da başladığı bildirilen yangını söndürmek için 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı görev yapıyor. Londra İtfaiyesi'nden yapılan açıklamada, yanan binada can kaybı olduğu belirtilirken, net bir sayı verilmedi.

BİNADA TÜRK AİLELER DE VAR

CNN Türk Londra temsilcisi Metin Güneş, yangının meydana gelen binada yaşayan Türk aileleri olduğunu açıkladı. Bölgenin Müslüman nüfusunun yoğun olduğu bir bölge olduğu bildirilirken, Ramazan nedeniyle binada yaşayanların sahura kalktığı için kendilerini kurtarabildikleri aktarıldı.
 
BİNADA ÇÖKME TEHLİKESİ VAR

Apartmanda yaşayanların tahliye edildiği belirtiliyor ancak can kaybı ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. İçeride mahsur kalan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Binanın çökme tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Görgü tanıkları saatlerdir devam eden yangında, bazı insanlar yanan binadan aşağı atladıklarını iddia etti. Bir diğer iddiaya göre ise binada mahsur kalanlar çarşafları bağlayıp aşağıya inmeye çalıştı.

Sky News'a konuşan Kensington ve Chelsea Kent Konseyi Başkanı Nick Paget-Brown, "Yangın başladığında içeride kaç kişi olduğunu bilemiyoruz; ancak, yüzlercesi de olabilirdi" dedi ve bina içinde kalan olup olmadığına ilişkin bir bilgi olmadığını vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...