Kenya dünya üzerindeki en büyük 'vahşi göçü' bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kenya dünya üzerindeki en büyük 'vahşi göçü' bekliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Doğal yaşamın en önemli merkezlerinden Kenya, her yıl temmuz-ağustos ayları arasında 1 milyondan fazla vahşi yaşam hayvanının Tanzanya'dan Kenya'ya yaptığı "büyük göçe" hazırlanıyor.

Doğu Afrika ülkesi Kenya, her yıl bir milyondan fazla vahşi hayvanın hep birlikte Tanzanya'nın Serengeti düzlüklerinden başlayıp, Kenya'nın devasa safari toprakları Maasai Mara bölgesine kadar yaptığı "büyük göç yolculuğu"na hazırlanıyor.

Kenya'nın güneydoğusunda Tanzanya sınırında yer alan Maasai Mara doğal yaşam alanı aslan, leopar, çita, fil, zürafa, zebra ve antilop gibi vahşi yaşam hayvanlarının onlarca çeşidine ev sahipliği yapıyor.

Milyonlarca vahşi yaşam hayvanı her yıl, temmuz-ağustos arasında Tanzanya'daki Serengeti Milli Parkı'ndan başlayıp Kenya sınırları içindeki doğal yaşam alanı Maasai Mara bölgesine göç ediyor.

Adeta bir hayatta kalma savaşını andıran bu göç esnasında hayvanlar su ve yiyecek bulabilmek için kurak toprakları terk ederek bin 500 kilometrelik yolu katettikten sonra ardından yağmur mevsiminin başladığı Kenya topraklarına ulaşıyor.

Dev bir sürü halinde hareket eden hayvanlar, uçsuz bucaksız savanalarda birlikte ilerleyip önce Serengeti'deki Grumeti Nehri'ni, sonra da Kenya sınırlarındaki Mara Nehri'ni aşarak Kenya'ya geliyor.

Binlerce hayvan ise su ve yiyecek bulmak için çıktıkları bu yolculukta, Grumeti ve Mara nehirlerinde karşılaştıkları dev timsahlar ve diğer yırtıcılar tarafından öldürülüyor. Her yıl yaklaşık 250 bin Afrika antilobu, aç timsahların kurbanı oluyor.

Kenya'da bir süre kalan milyonlarca hayvan burada kuraklık baş göstermeye başlayınca yeniden Tanzanya'daki Serengeti düzlüklerine dönüyor. Yüzlerce yıldır tekrarlanan bu göç, her yıl yaşanıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...