Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de Kongre üyesine silahlı saldırı

Düzenleyen:
ABD'de Kongre üyesine silahlı saldırı

DÜNYA Haberleri

ABD'de gerçekleşen silahlı saldırı sonucu, Başkan Donald Trump'ın da mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti'nin Kongre üyesi vuruldu. Olayda çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Scalise, Cumhuriyetçi Parti'nin üç numarası olarak gösteriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eylaetinde meydana gelen silahlı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar arasında Kongre'nin kıdemli üyesi Steve Scalise'in de yaralandığı ifade ediliyor. 

Olayın ABD'li Kongre üyelerinin beyzbol oynadığı sahada gerçekleştiği ve en az 5 kişinin yaralandığı ifade edildi. Başkan Trump'ın da üyesi olduğu Cumhuriyetçi Parti'nin mensubu olan Scalise'in saldırıda kalçasından yaralandığı bildirildi.

ABD'de Kongre üyesine silahlı saldırı

Olayda yarı otomatik bir silah kullanıldığı ve 50-100 el ateş edildiği belirtiliyor. ABD medyası saldırganın öldürüldüğünü ifade ediyor.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Twitter'dan bir mesaj yayınlayan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Başkan Trump'ın yaşanan saldırıdan haberdar olduğu bilgisini paylaştı.

STEVE SCALISE KİMDİR?

Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunluk lideri olan 51 yaşındaki Steve Scalise 2008 yılından beri Louisiana Eyaleti'nin Temsilcisi olarak görev yapıyor. Scalise Cumhuriyetçi Parti'nin üç numarası olarak gösteriliyor. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...