Irak'ta Türkmen lidere saldırı

Irak'ta Türkmen lidere saldırı

DÜNYA Haberleri

Irak'ta düzenlenen intihar saldırısında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde düzenlenen intihar saldırısında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun hayatını kaybettiği bildirildi. Tuzhurmatu'da teröre karşı düzenlenen eylem sırasında göstericilerin arasına karışan iki intihar eylemcisinin üstlerindeki bombaları patlattığı belirtildi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, daha çok Türkmen vatandaşları hedef alan terör olaylarını protesto etmek isteyen bir grup, Tuzhurmatu-Kerkük yolunu ulaşıma kapattı.
Göstericilerin arasına giren iki ihtihar eylemcisi üzerindeki bombaları patlattı. Meydana gelen patlama sonucu, aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Muhtaroğlu ile yine Türkmen asıllı Tikrit Vali Yardımcısı ve saldırganların da bulunduğu altı kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Yaralılar, Tuzhurmatu ve Dakuk'taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada polis, gösteri yerinde üzerindeki bombayı patlatmak isteyen bir kişiyi de gözaltına aldığı bildirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...