Çanakkale'de batan bottaki 15 mülteci kurtarıldı

Düzenleyen:
Çanakkale'de batan bottaki 15 mülteci kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

​Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığı yaptıkları sırada bulundukları lastik bot batan Afganistan uyruklu 15 kişi sahil güvenlik unsurlarınca kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, yabancı uyruklu bir grup ilçeye bağlı Sivrice mevkisinden lastik bot ile denize açıldı. Lastik bot kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra battı. Yanlarındaki can yelekleri sayesinde hayatta kalan 15 kişiyi bu sırada bölgede devriye görevinde bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı "TCSG-80" botu fark etti. Afganistan uyruklu 1'i bebek 3'ü çocuk toplam 15 kişi bulundukları bölgeden kurtarılıp Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakoluna getirildi. Giyecek ve yiyecek desteğinde bulunulan yabancı uyruklular, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...