Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan o otele sert çıktı

Başbakan Erdoğan o otele sert çıktı

Politika Haberleri

Gezi Parkı gösterileri sırasında, Divan Otel'in sık sık kullanılmasını sert bir dille eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin Divan Otel ve çevresinde günlerce süren gösterileri ve polise yönelik saldırılarını değerlendirdi. Erdoğan AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bunlar milletin teveccühünü kazanamayacak. Bunlar öyle parti. Bunların arkasına saklanıp iktidarı yıpratmak istediler. Bunlar parti ne kadar terörist gruplardan varsa buraya sığındı. İçerde ne var. Ne yokki. Silahtan döner bıçaklarına kadar molotofa kadar herşey var. Bu nasıl parti teşkilatı. Ama bu da parti teşkilatı. Polis parti teşkilatının için egiriyor. Bunlar normal bir parti çalışması içindeyken değil. Kaçanlar oraya girince oldu. Divan Otel için de aynı şey geçerli. Otele polis saldırdı. O meydanlarda çatışanlar oraya sığındı oranın sahibi de iyi ev sahipliği yaptı onun peşinden gittiler. Yasalarda yataklık etmek de suçtur. Bu bir yataklık etme suçudur. Oradan bir çok şey cereyan etti. Bizde onlar da malumdur.

- Bazı ülkeler, parlamentolar, siyasiler hesap görme arayışına girdi. Çok enteresan 'mesele gezi parkı değil hala anlamadın mı?' diyenlerle beraber oldular. Meselenin başka olduğunu itiraf ettiler. Başbakan çok sert çok öfkeli diyorlar. Bunları alttan alsın görmesin diyorlar. Onlar zaten başından beri senaryoyu bunun üzerine kuruyorlar. Çok enteresan ağacı gösteriyorlar ama yağmalamayı gizliyorlar. Başrağı gösteriyorlar bayrak yakmayı gizliyorlar. Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorlar yakılan bayrağı ve Atatürk anıtında teröristlerle Atatürk resimlerini yan yana görmezlikten geliyorlar. Nerdesin CHP niye indirmedin. Ulusalcılar nerdesinizi niye indirmediniz. AKM işgal altındaydı. AKM işgal altındayken asılan pankartlarda ne vardı teröristlerin posterleri illlegel legal örgütlerin paçavraları vardı. Günlerce asılı kaldı. CHP müdahale, ulusulcılar müdahale etti mi? hayır. Yurtdışından döndüm hala orada duruyordu orayı temizleyin dedim. Çünkü bu Gezi Parkı belli bir azınlığın değil milletin Gezi PArkı'dır. Belli bir azınlık işgal edemez. Yasalarda da bunun tanımı var. İşgal varsa devlete düşen görev işgali kaldırmaktır. 24 saat içinde AKM temizlendi anıt temizlendi, meydan temizlendi ardından da Gezi Parkı temizlendi. Gezi Parkı'na şafak harekatı uygun değildi dediler. Ne yapacaktık. Bana gelenlerle görüştüm 5-6 saat görüştüm. Ne duruyorsunuz diyorum. Ne var orada atılan bir adım var mı? Yargı karar vermiş. Yargının kararı oldukça bir işlem yapamazsınız. Niye bu gençleri burada tutuyorsunuz. Yargı kararını versin halk oylamasına gideceğiz dedim. Oylamayı belediye yapacak. Çoğunluğu çok güzel dedi. Gidin çözün o zaman dedim. Bizim yetkimiz yok diyorlar. Yetkiniz yoksa ne diye geliyorsunuz o zaman. Bunları anlamak zor. Dert ortalığı karıştırmak. Bizim huzursuzluğumuz neydi?

- Biz gençlerle beraber yürüyoruz. Gençlerle beraber yürüyeceğiz.Bizim buradaki geçleri genç yerine koymuyorlar. Kandil simidi gösteriyorlar. İçlerinde sözde sanatçılar çok. Kandil simidi gösteriyorlar ayakkabı ile girilen içerde içki içilen camiyi gizliyorlar. Dolmabahçe Camii işgal altında. 3 gün oradan operasyonları yönettiler. Eğer biz bu tahriklere kapılmış olsaydık bu ülke çok tehlikeli şeyleir yaşayabilirdik. Bu oyunu biz bozduk. Gezi parkında namaz kılanları gösteriyor. Ama başörtülü şiddete uğrayan kadını gizliyor. Linç ediyorlar, polise nasıl 30-40 kişinin saldırdığını gördünüz. Polisimin de yanlışları vardır doğrudur. Yanlışı olanlarla ilgili sourşturma yapılıyor. Zulme uğrayan polisimizdir. Şiddete uğrayan polisimizdir. Kayaları,taşları, kilit taşlarını atıyorlar o kalkanlarıyla duruyor. Güya esprili sloganları gösteriyorlar. Hakaretleri gizliyorlar. Bizden de meseleyi böyle görmemizi istiyorlar. Onlar en ağır hakaret edecek, kamu düzenini bozacak, biz görmeyeceğiz. Tencere tava. Gece yarılarına kadar tencere tava dinlettiler. Hani çevreciydi bunlar. Hani sakindi. Çevreciliğin içinde gürültü görüntü kirliliği yoktur. Olay sadece ağaç dikmek sahip çıkmak değildir. Dev saksı çiçeklerini yerlere yıktılar barikat oluşturdular. İstanbul'da saat 4'e kadar tence tava çalarak gençleri rahatsız ettiler.

-Zahide Nine'ye ahlaksızca para teklif edecekler, müftünün karısıyım diyecekler ahlaksızlık yapacaklar görmeyeceğiz değil mi? Milyonlarca makarnacı, parayla oraya getirdiler, kömürcü, bidon kafalı koyun diye hakaret edecekler biz sineye çekeceğiz öyle mi? Hakaret edecekler hoşgörüyle karşılayacağız öyle mi? Yarın sandık geldiğinde millet bu vandallara karşı ne yaptın diye onlara soracak. Biz sessiz kalırsak hesabını bize soracak.

- CHP Genel BAşkanı ile Avrupa liderleri bir bu ara mektup muabbetine girdiler. İçerde mezhep çıkarması çıkarmak isteyenlerle dışardan bir araya gelenler tesadüf değil. Buna benzer onlarca örnek var. Tesadüf, tevafuk denilemeyecek irtibatlar var. Uluslararası bir basın kuruluşunun çalışanı tweet atıyor 'duran adam değil durduran adam olalım' 6 ay tüketmeyelim bizi dinleyeceklerdir diyor. Bir insan kendi ülkesine karşı böyle bir komplonun içinde yer alabilir mi? Buna gazetecilik denilebilir mi? Bu bulunduğu gemiyi batırma girişimidir. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı böyle bir çağrı yapabilir mi? Mesele Gezi Parkı değil. Mesele demokrasiyi, Türkiye'yi ekonomiyi, turizmi durdurmak. 10.5 yıl bunu defalarca yaptılar. ekonomi kötüye gitsin de Türkiye ne olursa olsun düşüncesindeler.

- Bu hadiseleri masum gösteriler olarak görenlerin burayı özellikle dinlemeliini rica ediyorum. Gösterilerin içinde yer alanların niyetleri belli. Bu gösterileri bir fırsat olarak görenleri medya, sosyal medya, vatandaşlarla operasyon yapmak istediler. Türkiye aleyhine çok kirli oyunda kullanıldılar. Maalesef aldatıldılar. Türkiye'deki bu hadiseler sistemli ve abartılı şekilde aktarıldı. Türkiye'deki medya ortaklarıyla koordineli çalıştı. Nokta hedeflere tedirginlik oluşturacak şekilde son derece profosyonel şekilde çalıştı. Yatırım yapmayı düşünenlerde tedirginlik oluşturdu. Manipülasyon yapmaya çalışnlarda oldu. Türkiye kaybetsin biz kazanalım diye çırpınanlar oldu. Bu operasyon tutmadı. Rahat olun. Türkiye üzerinde bu ameliyatı yapamadılar. Böyle bir operasyonun başarıya ulaşmasını engelledi. Yatırım yapanlar yatırımlardan vazgeçmedi.

- Bu gösterilerin hedifinden birisi de çözüm sürecidir. İstanbul, Ankara, İzmir'deki gösterilerin birliğimiz kardeşliğimizi ve milli iradeyi hedef aldığını hisseden Kürt kardeşim bu oyuna karşı tek yürek oldu.

- Çözüm sürecini sabote etmek için yapılan bu gösteler kardeşliğimiz perçinlemiştir.

- Gazze hazır. Biz, olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...