Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de iftar davetine katıldı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de iftar davetine katıldı

GÜNDEM Haberleri

Meclis Şeref Kapısı önündeki iftara, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile eski ve yeni TBMM üyeleri katıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye'miz 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halk oylamasıyla bir anayasa değişikliği gerçekleştirdi. Yeni bir döneme geçtik. İstikrarsızlık ve müdahalelerin olmayacağı bir döneme başlangıç yaptık. Ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlık için hayırlı neticelere vesile olacağı inancındayım." dedi.Kahraman, Mecliste eski ve yeni milletvekilleri onuruna iftar verdi.Meclis Şeref Kapısı önündeki iftara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aime Nyamitwe ile eski ve yeni meclis başkanları, bakanlar ve milletvekilleri katıldı.TBMM Camisi İmam Hatibi Mehmet Göregen'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda dua, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından okundu.Davette, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunca musiki dinletisi de sunuldu.İftarın ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa konuşmalar yaptı.

"Bu şuur ve ruh beraberliği darbelere son vermiştir"

TBMM Başkanı Kahraman davette yaptığı konuşmada, rahmet, mağfiret, bereket ve af ayı olan ramazan ayının hayırlara vesile olmasını, ibadetlerin makbul, duaların kabul olması dileğinde bulundu.Kahraman, davete katılan başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan itimadıyla meydanları dolduran milletin tüm kuruluşlarıyla birlikte, tek yürek halinde hareket ederek darbe girişimini defettiğini belirten Kahraman, şöyle konuştu:

"Tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet parolası ile birleştik. İnanıyorum ki ortaya konan bu şuur ve ruh beraberliği darbelere son vermiştir. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif, Çanakkale Şehitleri şiirinde ne diyor? 'Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana aguşunu açmış, duruyor Peygamber.' Cenab-ı Hak o mübarek şehitleri cennetine dahil etmiştir."

16 Nisan'da yapılan halk oylaması ile gerçekleştirilen anayasa değişikliğine de işaret eden Kahraman, yeni bir döneme geçildiğini vurguladı. Kahraman, "İstikrarsızlık ve müdahalelerin olmayacağı bir döneme başlangıç yaptık. Ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlık için hayırlı neticelere vesile olacağı inancındayım." dedi.

Geçen yıl ilki yapılan iftarın bir gelenek halinde devam etmesi temennisinde bulunan Kahraman, "Şimdiden mübarek Kadir Gece'nizi ve Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyor, nice güzel günlere kavuşmamız niyazımı yineliyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun." şeklinde konuştu.Meclis Başkanı Kahraman, iftar davetinde konuklarına "Gazi Mecliste O Gece" ve Diyanet İşleri Başkanlığının prestij eserlerinden "Kırk Hadis" kitabı ile üzerinde ayet yazılı tabak hediye etti.İftarın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, bazı bakan ve AK Parti milletvekilleri, Kahraman'ın odasında bir süre sohbet etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...