Adliyeye abone olan en büyük 5 dolandırıcı

Adliyeye abone olan en büyük 5 dolandırıcı

GÜNDEM Haberleri

200'den fazla suç kaydı bulunan hırsız, sahte belge düzenlemekten 29. defa yakalanan dolandırıcı var.

Hırsızlık suçuna verilen cezanın az olması ve kanunda bulunan hafifletici sebeplerden yararlanan suçlular işledikleri suçu kendilerine meslek haline getiriyor. Bu şekilde onlarca kez aynı suçtan yakalanan çok sayıda kişi bulunuyor. nbsp;Hırsızlık suçunda adını duyuran bir başka isim ise Cennet Yılmaz (37). 17 yıldır aralıksız çalan Yılmaz, en son geçen yıl mart ayında Bağcılar'da bir kuyumcu soymak isterken yakalandı. Yılmaz ifadesinde "Çok pişmanım, 5 çocuğum var. Kocam bizi bırakıp gitti. Çocuklarım kolejde okuyor. Torunum rahatsız. Ben de ilaç kullanıyorum. Param olmadığı için kuyumcudan altınları almaya çalıştım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi. Yılmaz 2008'de yakalandığında "Çocuklarım hasta olduğu için çaldım", 2011'de Adapazarı'nda "Kocam zorla çaldırıyor. Çalmazsam dövüyor. Paraları da başka kadınlarla yiyor" şeklinde ifade vermişti. Yılmaz son olaydan sonra cezaevine gönderildi.
SAHTECİLİĞİN PROFESÖRÜ
Sahte belge yapmak konusunda nam salan 56 yaşındaki Gökhan Yağmurca ise 'sahteciliğin profesörü' olarak biliniyor. Yağmurca, 21 yılda 28 kez hapse girip çıkmış. Polis kimliği dahil yapmadığı sahte belge kalmayan Yağmurca, 4 ay Metris Cezaevi'nde yatıp çıktıktan sonra geçtiğimiz günlerde tekrar yakalandı. Yağmurca'nın İstanbul Fatih'teki 'ofisinde' sahte nüfus cüzdanları, diplomalar, pasaportlar, sürücü belgeleri ile kamu kuruluşlarına ait, kaşe, bilgisayar, baskı makinesi ele geçirildi. Sahte belgeleri 500 TL ile 3 bin TL arasında satan Yağmurca, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
SUÇLULARIN PROFİLLERİ
Hapishaneden dışarı çıkan suçlunun adli emanetteki malzemelerini alıp sahte para basmaya devam edip yakalananların da olduğu belirtiliyor. Şahısların profillerini inceleyen yetkililere göre suçlular, işledikleri suçu meslek olarak görülüyor. Kimi zaman suç babadan oğla geçiyor. 5 defa sahte para basmaktan yakalanan Mehmet Emin Yılmaz'ın 4 çocuğu da aynı suçtan yakalandı. Başka türlü para kazanamayan suçlular tekrar bildikleri suçu işliyor. Hapse girdiği için pişman olsa bile bir hırsız çevresinden dolayı tekrar aynı suça bulaşıyor. nbsp;
AÇIKLARI ÇOK İYİ BİLİYORLAR
TCK'da hırsızlık suçu için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Hırsızlık yaparken yakalanan kişi en üst sınırdan bile ceza alsa en geç 2 yıl içinde cezaevinden tahliye ediliyor. Ayrıca TCK'da hırsızların ceza almamak için çok iyi bildiği ve kullandığı bir madde daha var. TCK'nın 147'nci maddesi hırsızlık suçunun ağır ve acil bir ihtiyacı karşılamak için işlenmesi halinde cezada indirim ya da cezasızlık öngörüyor. Hukukçulara göre hırsızlar 147'nci maddeden faydalanabilmek için ifadelerinde çeşitli bahaneler uyduruyor.
İşte ilk 5'teki isimler
gt; Sait Yılmaz 235 suç kaydı
gt; Müge Ateş Güneş 175 suç kaydı
gt; Yaprak Tüysüz 170 suç kaydı
gt; Asya Yeşiller 165 suç kaydı
gt; Berkant Pektaş 142 suç kaydı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...