Devlete borcunu ödeyene indirim

Düzenleyen:
Devlete borcunu  ödeyene indirim

Ekonomi Haberleri

Yeniden yapılandırma ile gecikme cezası ve zammı yerine, indirim ve taksit imkânı sunulduğunu belirten SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş “Elinizi çabuk tutun” çağrısında bulundu

SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, yeniden yapılandırma ile daha önce bu imkândan yararlanmayanlara ikinci bir şans sunulduğunu belirterek, yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin 30 Haziran’a kadar başvuruda bulunması gerektiğini söyledi. 7020 Sayılı Kanun’la devlete borcu olan milyonlarca vatandaşa yapılandırmadan yararlanma fırsatı sunulduğunu belirten Göktaş, “Yapılandırma 31 Mart 2017 tarihinden önceki aylara ait olup 31 Ağustos 2017 tarih ve öncesinde tahakkuk ettiği hâlde ödenmemiş olan; sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primi, topluluk sigortası primi, Ek 5 ve Ek 6 prim borçları emeklilik keseneği, kurum karşılığı ve ek karşılık primi, tarım sigortalılarının prim borçları, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, idari para cezaları ve 27 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla ödenmemiş olan rücu alacakları kapsıyor. Primini kendi ödeyen 4/a ve 4/b ( Bağ-kur) sigortalılarımız ise elden ya da posta yoluyla iş yerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine, 30 Haziran 2017 tarihi mesai bitimine kadar ilgili üniteye/birime şahsen; posta veya 30 Haziran 2017 saat 23.59’a kadar e-sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekiyor” diye konuştu. 
Sosyal güvenlik borçlarını yapılandıran işveren ve sigortalıların geçmiş dönem borçlarına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı yerine, borç asıllarına ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) uygulanacağından ekonomik olarak daha uygun imkanlarda ödeme kabiliyetine kavuşacaklarını kaydeden Göktaş, “Aynı zamanda birikmiş borçlara taksitle ödeme seçeneği getirildiğinden, ilgililer kolay ödeme imkânına sahip olabilecek. Ayrıca borçlarını yapılandıran işverenlerimiz; prim teşviklerinden yararlanmaya devam edebilmekte, borçlularımıza uygulanması gereken icra işlemleri durdurulmakta, ilk taksitin ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilmektedir. Prim borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayanlar, borçlarını yapılandırmaları hâlinde eş ve çocukları ile birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanmaya başlayacaklardır” açıklamasında bulundu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...