Milli dağcımız Fındık, 'Tekrar gideceğim'

/ Kaynak: OZEL
Milli dağcımız Fındık, 'Tekrar gideceğim'

SPOR Haberleri  / OZEL

11 dağcının öldüğü Taliban saldırısından kurtulan Tunç Fındık, İstanbul'a geldi. Gazetemizin basın sponsorluğunu yaptığı Fındık, "Tırmanacağım 4 dağ daha var" dedi

Terör saldırısı sonrası Pakistan'daki tırmanışı yarıda bırakarak İstanbul'a dönen milli dağcımız Tunç Fındık'ı havaalanında eşi Nurcan Demirel Fındık karşıladı. Basın mensuplarının da yoğun ilgisi ile karşılaşan milli dağcımız, "Yeniden dünyaya gelmişi gibiyim. Ülkeme ve aileme geri döndüğüm için mutluyum ama öldürülen arkadaşlarım için de çok üzülüyorum" dedi. Hedeflerinde sapma değil yalnızca gecikme olduğunu söyleyen Fındık, Türkiye Gazetesi'nin de aralarında bulunduğu sponsorlarıyla görüşüp yeni bir program yapmak zorunda olduğunu açıkladı. Pakistan'da aşılması gereken 8 binlik 4 zirve kaldığını dile getiren milli dağcımız, "Pakistan'ın dışındaki Nepal'de de 2 adet 8 binin üzerinde dağ var. Öncelik olarak bu iki zirveyi aşıp, daha sonra eğer devlet güvenlik garantisi verirse Pakistan'da gidip 14'lük seriyi tamamlamak isterim" dedi.
TERÖRİSTLER ÖN TETKİK YAPMIŞ

Nanga Parmat kampındaki terör saldırısını sorduğumuzda ise Tunç Fındık'ın sinirleri gerildi, elleri titredi... Saldırıdan birkaç gün önce kamp bölgesine ilginç tiplerin geldiğini ifade eden dağcımız, katliamı şöyle anlattı: "Bütün dağcılarla tek tek konuşup sorular sordular. Onların terörist olduğunu tahmin edemedik. Hatta sakallı biri bana yaklaştı ve hangi ülkeden olduğumu, Müslüman olup olmadığımı sordu. Ben de Türkiye'den olduğumu söyleyince, 'Müslümansan gel namaz kılalım' dedi. O günü deneme tırmanışları yapmak üzere kamptan ayrıldım, ancak dağcıların çoğu oradaydı. Daha sonra ana kamptan 'Pakistan hükümetinin, bölgede güvenlik zaafı olduğu için her türlü faaliyetin iptal edildiği' haberi geldi. Kampa geri döndüğümüzde ise ölen dağcıları yakındaki hastane morguna kaldırmışlardı bile..."

EŞİ NURCAN HANIM: nbsp; Bir daha Pakistan'a nbsp; gitmesine izin vermem
Havaalanında basın mensuplarıyla birlikte Tunç Fındığı büyük bir heyecanla bekleyen bir kişi daha vardı; milli dağcının eşi Nurcan Demirel Fındık. Eşiyle hasret gideren nbsp; Nurcan Hanım, "Allah onu bize tekrar bağışladı. Ben eşimi yolda bulmadım. O bölgelere terörden temizlenmede, güvenli bölge ilan edilmeden sanırım bir daha Pakistan'daki dağlara tırmanış için ona izin vermem" diye konuştu.

##tgvideo##


SPOR
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...