Dostluk sofrası

Düzenleyen:
Dostluk sofrası

YAŞAM Haberleri

Yer Diyarbakır Dağkapı Meydanı. Tarihî surların hemen dibi. Termometreler 36 dereceyi gösteriyor. Peygamberler diyarı, farklı bir iftara hazırlanıyor

Fatih Selek DİYARBAKIR
Yer Diyarbakır Dağkapı Meydanı. Tarihî surların hemen dibi. Termometreler 36 dereceyi gösteriyor. Peygamberler diyarı, farklı bir iftara hazırlanıyor. İki yıl önce terör sebebiyle örselenen sokaklarda tatlı bir ramazan telaşı var. Meydana sığmayan tırlardan bir bir malzemeler indiriliyor, masalar iftariyeliklerle donatılıyor. Çoluk çocuk ihtiyar, sandalyeleri dolduruyor. Ezanın okunmasıyla birlikte o koca meydan, bir anda sessizliğe bürünüyor. Diyarbakırlılar bir iftara daha kavuşmanın, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı sofrasını paylaşmanın huzurunu yaşıyor. İstanbul teşkilatı, İl Başkanı Selim Temurci’nin öncülüğünde ikinci defa Dağkapı’da iftar verdi. İstanbul’dan gelenler ve Diyarbakırlılarla birlikte meydanda 5 bin kişi aynı sofraya oturdu. 5 bin ailenin evine de yemek servisi yapıldı. Diyarbakır ile “kardeşlik köprüsü” kurduklarını belirten Temurci “Bu muhteşem görüntü birlik ve beraberliğimiz; Ulucami kadar, Nebi Camii kadar, Hazreti Süleyman Camii kadar mübarektir. Ne mutlu Diyarbakır’a. Ne mutlu gönlü İstanbul ile birlikte atanlara. Bugün de yine omuz omuzayız. İnşallah gelecekte de birlikte yol yürüyeceğiz” diye konuştu. Temurci, iftar öncesinde Mardin Nusaybin’de şehit olan Uzman Çavuş Vedat Aykut’un ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...