Valbuena: Güneşlenmeye gelmedim

Düzenleyen:
Valbuena: Güneşlenmeye gelmedim

SPOR Haberleri

“Futbolu kazanmak için oynarım. Fenerbahçe’ye güneşlenmeye gelmedim. Kazanacak çok kupa var”

Fenerbahçe’nin büyük umutlarla kadrosuna kattığı Mathieu Valbuena, Fransız basınına verdiği röportajda sarı-lacivertlileri hayal kırıklığına uğratmayacağını söyledi. L’Equpie’e konuşan Fransız yıldız, “Fenerbahçe’ye güneşlenmeye gelmedim” ifadesiyle iddiasını ortaya koydu. Lyon’dan ayrılma nedenini ve Fenerbahçe’deki hedeflerini anlatan Valbuena, sarı-lacivertli forma ile kupalar kazanma arzusunu vurguladı. “Fenerbahçe’nin stadını daha önceden biliyordum. Harika bir yer” diyen Fransız, “Antrenman tesisleri de inanılmaz. Sayısız kupayla dolu bir müzesi, kadrosunda, Robin Van Persie, Kjaer, Van Der Wiel gibi oyuncuları var. Şunu söyleyeyim, ben buraya güneşlenmeye gelmedim. Hiçbir zaman böyle bir karakterim olmadı. Futbolu kazanmak için oynarım”  diye konuştu.
Ön yargılardan kurtulmak istedim
Lyon’dan ayrılma sürecine de değinen Mathieu Valbuena, “Orada birçok insan bana inanmıyordu” diyerek kırgınlığını açıkça dile getirdi. Kendisine mahrem görüntüleri üzerinden şantaj yapıldığını hatırlatan yıldız oyuncu, “Lyon büyük bir kulüp ama içeride zarar veren birçok insan var. En başından bu yana ben kolay bir av olmuştum. Bireysel olarak başarılı bir sezon geçirdiğim doğru, ancak bir an gelir ve gitmeniz gerektiğini anlarsınız” ifadelerini kullandı. Valbuena, “Lyon’a transfer olurken birçok insan bana şüpheyle yaklaşmıştı. Buna rağmen iyi de oynasam, goller de atsam hep yüksek maaşım ve yaşımla gündeme geliyordum. Performansım objektif şekilde değerlendirilmedi. Dinamo Moskova’da bana karşı böyle bir ön yargı yoktu ve Fenerbahçe’de de olmayacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
Hoca etkili oldu
Yeni bir meydan okumaya ihtiyaç duyduğu için Fenerbahçe’yi tercih ettiğini dile getiren Valbuena, “İstanbul’da harika bir ortama şahit oldum. Yaklaşık 500 taraftar havaalanında beni karşıladı. İki günde bana ne kadar değer verdiklerini gördüm. Bu benden beklentilerin büyük olduğunu gösteriyor, bunu hissettim. 27 Haziran’da başlayacak antrenmanlarla birlikte heyecan verici bir mücadele beni bekliyor” dedi. 2012’te Marsilya’yla Fenerbahçe’ye karşı oynadığını hatırlatan Valbuena, “O zaman da takımın başında Aykut Kocaman vardı” derken, “Beni istemişti. Bu sefer de aradı ve ne pahasına olursa beni takımda görmek istediğini söyledi. Bir antrenörün sizi bu kadar ısrarlı bir şekilde transfer etmek istemesi çok önemli. Zaten Lyon’dan ayrılmam gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

HEDEFİM 2018 DÜNYA KUPASI

Fenerbahçe’de öncelikli hedefin lig şampiyonluğu olduğunu belirten Fransız oyuncu Valbuena, “Ben de sergileyeceğim performansla takımın bu kupayı kaldırmasına yardım etmek istiyorum. Amacım burada başarılı bir sezon geçirip Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’nda milli formayı giyebilmek” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...