Rusya'dan flaş domates açıklaması

Düzenleyen:
Rusya'dan flaş domates açıklaması

DÜNYA Haberleri

Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev, Moskova ile Ankara’nın Türkiye’den Rusya’ya domates sevkiyatına yönelik özel görüşmeler yapılacağını açıkladı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev, Türkiye ile domates ithalatına yönelik istişarelerin yürütüleceğini belirterek, "Bu konuyu Rus üreticilerin çıkarlarını dikkate alarak çözeceğiz." dedi.

Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Gruzdev, domates ithalatı konusunun Rusya ve Türkiye arasında ayrı bir ekonomik konu olarak ele alındığını söyledi.

Türk yetkililerle konuya ilişkin istişarelerin yapılmasının planlandığını belirten Gruzdev, "Bu konuyu Rus üreticilerin çıkarlarını ve ekonomik koşulları dikkate alarak önümüzdeki dönemde çözüme kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

Rus hükümeti tarafından 2 Haziran'da yayınlanan kararnameyle, domates hariç Türk gıda ürünlerine yönelik tüm kısıtlamaları kaldırmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...