HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Akkuyu NGS'ye üretim lisansı çıktı

Düzenleyen:
Akkuyu NGS'ye üretim lisansı çıktı
Akkuyu, Nükleer Santral, Lisans, Haber

Ekonomi Haberleri

EPDK, Akkuyu Nükleer Santrali için üretim lisansı verdi.

Akkuyu Nükleer Santraline üretim lisansı verildi. 25 Haziran 2015 tarihinde ön lisans verilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne 15 Haziran 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girmek üzere 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

2023'TE TAMAMLANACAK

Bu çerçevede, yıllık 8 bin saatlik çalışma süresi ile elektrik üretim sisteminin ana unsurlarından biri olarak, sürekli ve düzenli emre amade kapasite sunma özelliği gereği baz yük santralı olarak görev yapacak olan 4 bin 800 MW kurulu gücündeki "Akkuyu Nükleer Güç Santrali"nin tamamen işletmeye alınmasından sonra Türkiye'deki elektrik enerjisi talebinin yaklaşık yüzde 6-7 kadarını karşılaması öngörülüyor. Bu arada Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin işletmeye giriş tarihi; milletler arası anlaşmaya göre 2025 yılı olması planlanırken şirket; Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihine yetiştireceğini beyan ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...