Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de düzenlenen iftar sonrası yaptığı konuşmada ABD'ye sert tepki göstererek " 12 korumam için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl hukuktur, bu nasıl adalettir" dedi.

Külliye'de düzenlenen iftar sonrası yaptığı konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti : "Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim soydaşlarımız, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar dün. Böyle şey olabilir mi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hukukta, yasalarla ilgili birçok alanda adım atmak isteyenler, Anayasa'nın 138. maddesini hiçbir zaman unutmasınlar. Bu maddeyi onlara hatırlatıyorum ve onun için herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda, oradan bir güç alarak, bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin. Çünkü o onlara hiçbir şey kazandırmaz, tam aksine kaybettirir."

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...