'Kim ateş ediyorsa siz de ateş edin'

Düzenleyen:
'Kim ateş ediyorsa siz de ateş edin'

YAŞAM Haberleri

Kars'ta darbe girişimine karıştıkları öne sürülen Kars İl Jandarma Komutanlığında görevli 11 sanığın yargılandığı davada savunma yapan sanık astsubay Aydoğmuş "İçtima alanına indim, 'Size kim ateş ediyorsa sizde ateş edin' dedim" dedi.

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karıştıkları öne sürülen Kars İl Jandarma Komutanlığında görevli 4'ü tutuklu 11 sanığın savunmalarına devam edildi.Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu yargılanan eski İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Kamil Öztürk, eski yüzbaşı Ömer Şener, üsteğmen Levent Saka, astsubay Murat Aydoğmuş ile tutuksuz yargılanan Kars Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör hazır bulundu.Kars Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş da iddia makamı olarak duruşmaya katıldı.Tutuklu sanık Astsubay Murat Aydoğmuş savunmasında, harekat merkezine gittiğinde birilerinin elinde gelen emirleri gördüğünü belirtti.

Sıkıyönetim ilan edildiği bilgisini İl Jandarma Komutanı'na kendisinin bildirdiğini anlatan Aydoğmuş, "Komutanım sıkıyönetim ilan edildi' dedim, o da bana 'Tamam sen git, ben geliyorum' dedi. Daha sonra Tabur Komutanlığından aradılar, Ali Avcı'nın Serdar Güngör ile görüşmek istediğini söylediler. Komutanın burada olmadığını söyleyerek telefonu kapattık." dedi.

Aydoğmuş, Albay Güngör ile Yarbay Kamil Öztürk'ün, başka bir davadan tutuklu bulunan sözde sıkıyönetim komutanı Ali Avcı'nın daveti üzerine alaydan ayrıldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Albay Serdar Güngör bana 'Tüm personelleri çağırın, bu mesajı askerlere okuyun. Erlere silah kullanma yetkilerinin olduğunu söyleyin. Araçları çıkacak gibi hazır tutun' dedi. Askerler toplanıyordu. Saat 23.00'de emri okudum. Daha sonra tekrar rütbelilerin isteğiyle okudum. Terör saldırısı diye düşünmüştüm. Daha sonra sıkıyönetim kanunun ne olduğuna bakmak için harekat merkezine gittim. Daha sonra tekrar içtima alanına indim, 'Size kim ateş ediyorsa siz de ateş edin' dedim. Silahların dolu boş olduğunu kontrol ettim. Bazıları doluydu. Başbakan'ın kalkışma açıklamasını gördüm. Saat 02.00-03.00 gibi Kamil Yarbay içeri girdi, nöbet kulübelerini kontrol etmemizi söyledi."Aydoğmuş, cüzdanında bulunan "1 dolar"ın düğününde hediye edildiğini öne sürdü.Mahkeme Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, duruşmayı yarına erteledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...