İtalya Başbakanı'ndan Katar Emiri'ne kritik telefon

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İtalya Başbakanı'ndan Katar Emiri'ne kritik telefon

DÜNYA Haberleri  / AA

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile bölgede yaşanan diplomatik krizi görüştüğü bildirildi.

Katar Haber Ajansı QNA'ya göre, Gentiloni telefonla aradığı Al Sani ile iki ülke arasındaki ilişkiler, bunları geliştirme yolları ve Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan diplomatik krizi görüştü.

Gentiloni telefon görüşmesinde, ülkesinin bölge istikrarının korunması için krizin çözümüne katkıda bulunmaya hazır olduklarını vurguladı ve söz konusu krizin Katar ile İtalya arasındaki sağlam ilişkileri değiştirmeyeceğini söyledi.

Katar Emiri Al Sani ise Gentiloni'ye krizin çözümü için harcadığı çabalardan ötürü teşekkür etti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, söz konusu kararlardan birkaç gün sonra yayımladıkları ortak bildiride ise Katar tarafından desteklendiği öne sürülen, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de yer aldığı 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddiasıyla "terör listesine" alındığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...