Galatasaray’a Riva’dan 942 milyonluk aslan payı

Düzenleyen:
Galatasaray’a Riva’dan  942 milyonluk aslan payı

Ekonomi Haberleri

Mali sorunları çözmek için Riva’daki arsasını satışa çıkaran Galatasaray dün sonuçlanan ihaleyle kasasına 942,4 milyon lira koyacak. 3,1 milyarlık teklifle sonuçlanan ihaleyi Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı kazandı

Galatasaray Spor Kulübü’nün İstanbul’daki Riva arazisi için Emlak Konut GYO öncülüğünde yapılan hasılat paylaşım modelli ihaleyi Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı kazandı. Ortaklar satış değeri olarak 3 milyar 100 milyon lira taahhüt ederken, şirket payı olarak 1 milyar 178 milyon lira önerdi. Emlak Konut ile Galatasaray arasında geçen yıl 29 Haziran’da imzalanan protokole göre, arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut’un olacak. İhalede ortaya çıkan bu sonuçla, sarı-kırmızılı kulübün payına 942.4 milyon TL düşecek. Arsa için geçen hafta yapılan ilk oturumda en yüksek teklifi 1 milyar lirayla Dap Yapı iştiraki Eltes İnşaat vermişti. Riva arazisi yaklaşık 870 bin metrekaresi konut alanı, 206 bin metrekaresi özel orman alanı olmak üzere toplamda 1 milyon 157 bin metrekareden oluşuyor. 
175 MİLYON $’LIK BORCU KAPATACAK 
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün bankalara ve finans kuruluşlarına borcunun yaklaşık 175 milyon dolar olduğunu, Riva projesinden gelecek hasılatla kulübün rahat bir yapıya kavuşacağını söyledi. Sarı-kırmızılı kulüp, Emlak Konut’la hem Riva hem de Florya arazileri için protokol imzalamıştı. Ekspertiz değerine göre Galatasaray’ın Riva ve Florya arsalarının toplam değerinin 508,7 milyon lira olduğu ancak kulübün 1,5 milyar lira gelir beklediği açıklanmıştı.

HİSSELER YÜZDE 10 ARTTI
Riva ihalesi Galatasaray’ın hisselerine de olumlu yansıdı. İhale öncesi yüzde 1’in üzerinde primli olan sarı-kırmızılı kulübün hisselerindeki artış, ihalenin sonuçlanmasıyla yüzde 10’u gördü ve hisse fiyatı gün içinde en yüksek 35,10 liraya yükseldi. İlk ihalenin yapıldığı 8 Haziran’da hisse fiyatı 31,24 lira seviyesindeydi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...