ABD, Katar’a diyet ödetiyor

Düzenleyen:
ABD, Katar’a diyet ödetiyor

DÜNYA Haberleri

ABD Devlet Başkanı Trump, cuma günü terörizme destek olmakla suçladığı Katar’a savaş uçağı satıyor. Washington yönetimi 12 milyar dolarlık 36 adet F15 savaş uçağı satışını onayladı

Çetiner Çetin ANKARA
Katar F15 savaş uçağı alımı için ABD ile anlaşma imzalandığını açıkladı. Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiye imza töreninde Washington’da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’le bir araya geldi. Pentagon, “Anlaşmanın Katar’ın savunmasına muazzam bir yetenek katacağı ve ABD ile Katar arasındaki karşılıklı güvenliğe yönelik iş birliğini artıracağı”nı açıkladı. ABD Devlet Başkanı Donald Trump, cuma günü Katar’ı terörizme destek olmakla suçlamıştı. Washington yönetiminin 3 hafta önce Suudi Arabistan’a sattığı F-15 uçaklarından Katar’a da satması, ABD’nin Körfez’deki ateşe benzinle gittiğini tescilledi. 36 adet savaş uçağının satılması için düzenlenen törene ise birkaç gün önce Katar’a ambargodan bahseden ABD Savunma Bakanı Jim Mattis katıldı. Katar’a savaş uçağı satışı kararının 2013 yılında verildiğini belirten bölgedeki siyasi kaynaklar, “Ancak  o dönemde İsrail’in askeri üstünlüğünün tehlikeye düşürülmemesi için uçaklar teslim edilmemişti. Hem Katar teröre destek vermekle suçlanıyor hem de uçakların teslim edilmesi için imzalar atılıyor. ABD tarihinde hiç niyetini bu kadar açık etmemişti” yorumunda bulundu.

2 ABD gemisi Katar’da

Katar’a savaş uçağı satışını onaylayan ABD’den bir başka sürpriz hamle daha geldi. Katar, Emirlik Deniz Kuvvetleri ile ortak tatbikata katılmak için iki ABD savaş gemisinin geldiğini açıkladı. Tatbikatın başlama tarihi ve içeriğine ilişkin bilgi verilmedi. Tatbikatın, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin Katar’la siyasi ilişkilerini kesmesinden önce mi yoksa sonra mı planlandığı konusunda açıklama yapılmadı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...