Hüseyin Hilmi Işık Efendi yâd ediliyor

Düzenleyen:
Hüseyin Hilmi Işık Efendi yâd ediliyor

Ramazan Haberleri

Büyük İslam âlimi ve en çok Tam İlmihâl Se’âdet-i Ebediyye adlı eseriyle tanınan Hüseyin Hilmi Işık Efendi, Esenler Belediyesinin düzenlediği “Anadolu’yu Mayalayanlar” programı kapsamında bugün anılacak.

Büyük İslam âlimi ve en çok Tam İlmihâl Se’âdet-i Ebediyye adlı eseriyle tanınan Hüseyin Hilmi Işık Efendi, Esenler Belediyesinin düzenlediği “Anadolu’yu Mayalayanlar” programı kapsamında bugün anılacak. Saat 23.30’da Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenecek program, Kur’ân-ı kerim tilaveti ile başlayacak. Sinevizyon gösteriminin ardından Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Hüseyin Hilmi Işık’ın “rahmetullahi aleyh” hayatından kesitler sunacak. Hayatı boyunca insanlarla iyi geçinmeyi, güzel ahlak sahibi olmayı tavsiye eden ve yetiştirdiği binlerce öğrencisi ülkeye faydalı hizmetlerde bulunan Hüseyin Hilmi Işık, 26 Ekim 2001 tarihinde vefat etmiş, Eyüp Sultan’daki Kâşgari Dergâhındaki aile kabristanına defnedilmişti. Hüseyin Hilmi Işık’ın; Tam İlmihâl Se’âdet-i Ebediyye kitabı başta olmak üzere Türkçe, Almanca, Fransızca, Arapça ve Farsça dillerinde çok sayıda dinî, tarihî, kültürel konularda yayınlanmış eserleri bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...