Akın’a 77 kardeşine 90 yıl hapis

Düzenleyen:
Akın’a 77  kardeşine 90 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik, Koza Holding bünyesindeki 22 şirkete yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik, Koza Holding bünyesindeki 22 şirkete yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede firari şüpheli Hamdi Akın İpek hakkında 77 yıl, kardeşi Cafer Tekin İpek hakkında 90 yıl diğer şüpheliler hakkında ise 10 yıl ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi. İddianamede, İpek ailesinin TMSF yönetiminde bulunan 1,5 milyar TL değerindeki şirketlerine, ortaklık payları da dâhil ‘terörün finansmanı’ ve ‘güveni kötüye kullanma’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle el konulmasının talep edildiği belirtildi. İddianamede, halka açık şirketler üzerinden FETÖ’ye bağlı dernek ve vakıflara aktardıkları paralar da belirtildi. Koza-İpek Holding’in yönetim kurulu üyeleri olan Akın İpek, Cafer Tekin İpek ve Melek İpek’in aynı zamanda yöneticisi olduğu dernek ve vakıflara bağış yapıldığına da dikkat çekildi. 
İddianamede, İpek ailesinin sahibi olduğu Angel’s Peninsula isimli otelde FETÖ mensupları Hakan Şükür, Zekeriya Öz, Kadir Ay, Verdal Hosta, Tarık Toros, Erhan Başyurt, Atalay Demirci, Mehmet Katırcı ve Boydak ailesinin kaldıkları ifade edildi. Otelde kalan söz konusu kişilerin masraflarının holding tarafından ödendiği de aktarıldı. Koza-İpek Grubu şirketlerinin kayıt dışı para aktarımı yapmak için Şirinler Köyü yöntemini kullandığına vurgu yapılan iddianamede ayrıca gayri yasal harcamaları belli dönemler itibariyle yasal defterlere yansımayacak şekilde devletin muhasebe sistemi dışında ‘paralel muhasebe’ sistemi oluşturdukları ifade edildi. İpek ailesinin teröristbaşı Fetullah Gülen’in ‘kurtarma çağrısının’ ardından Bank Asya’ya yatırdıkları paraların miktarları şöyle sıralandı: Melek İpek 104 bin 833, kızı Pelin Zenginer 116 bin 20, damadı Osman Zenginer 440 bin 33 ve gelini Nevin İpek 7 bin 69 TL.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...