Kocaman Advocaat'a laf attı

Düzenleyen:
Kocaman Advocaat'a laf attı

SPOR Haberleri

Hollandalı hocanın “Kadro yetersiz” sözlerine cevap veren F.Bahçe’nin yeni çalıştırıcısı “Sürekli takımı kötülemek işin tabiatına aykırı” dedi

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman’dan çarpıcı açıklamalar geldi. NTV Spor’a konuk olan Kocaman henüz resmi imzayı atmadığını söylese de mevcut oyuncular, yeni transferler ve takviye çalışmalarıyla ilgili konuştu. Fransız yıldız Mathieu Valbuena’yla konuştuğunu doğrulayan Kocaman, Fransız yıldızı tercih etme sebebini “Onu uzun zamandır takip ediyorum. Her maçta genç oyuncular gibi aç. Hep daha fazla yapma arzusunu gösteriyor” sözleriyle açıkladı. Aykut Hoca, Mehmet Ekici için ise “Futboldan uzak kalmak kolay değil. Ancak temel şey ne kadar eksiğiniz var ve ne kadar gayretiniz” değerlendirmesinde bulundu.
Salih ve Lens gerçeği
Tartışmaların odağındaki Salih Uçan’la ilgili “Ben onu 18 yaşındayken Avrupa Ligi yarı final maçında sahaya kara kaşı kara gözü için çıkarmadım” dedi. Salih’ten 4 senedir ayrı olduğunu belirten tecrübeli teknik adam “O gün beklentilere cevap veren bir oyuncuydu” ifadesiyle Salih’teki potansiyele dikkat çekerken “Bugün nerede olduğunu kendisi sorgulamalı” diyerek de genç oyuncuyu iğneledi. En çok merak edilen konulardan olan Jeramain Lens konusuna da değinen Kocaman “Ben Fenerbahçe’nin Lens’e transfer teklifinde bulunduğunu biliyorum. Başka bir şey söylemeye gerek yok” derken henüz netleşen bir durum olmadığını da ifade etti.
Bunlar aptalca yorumlar
Transfer çalışmalarında Fransa’ya ağırlık verme nedenlerinin oyuncu kalitesinden kaynaklandığını söyleyen Aykut Kocaman “Fransa, üst Avrupa futbolunun ana yetiştiricisi durumunda” dedi. Kocaman, savunma futbolu oynattığı yönündeki yorumları ise aptalca bulduğunu belirtti. Futbolun savunma ve atak ile iç içe bir oyun olduğunu hatırlatan Aykut Hoca “Savunmasız atak olmaz, ataksız savunma olmaz. Top sizdeyken atakçı ve top rakibe geçtiğinde savunmacı olmak gerekir. Dünyanın en iyi takımları savunma yapmayan takımlar mı? Bu gerçekten çok saçma sapan ve aptalca bir yorum. Ülkemizdeki en ciddi problemlerden biri bu, algı yapıyorlar” diye konuştu.
İşin tabiatına aykırı
Aykut Kocaman, Dirk Advocaat’ın ‘kadro yetersiz’ söylemlerine katılıp katılmadığı sorulduğunda “Ben kadronun yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Advocaat’ın beraber mücadele ettiği bir grubu sürekli olarak eleştirmesi bence antrenörlüğün tabiatına aykırı. Ben Fenerbahçe’deki bütün futbolcuların değerli olduğunu düşünüyorum. Bunları söylerken değerli ile başarılı arasındaki farkı da biliyorum. Öbür taraftan bu değersiz takım, Avrupa Ligi’nde gruptan lider çıktı. Şampiyon olan Manchester United’ın önünde. Hollanda şampiyonu Feyenoord ise gruptan bile çıkamadı” diyerek Advocaat’a göndermelerde bulundu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...