Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

Düzenleyen:
3 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı bazı belediye başkanlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığınca, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, haklarındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevlerinden uzaklaştırıldı.

"GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE" GÖREVDEN ALINDI

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca, Adana'nın Ceyhan ilçesi Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Ankara'nın Ayaş ilçesi Belediye Başkanı Bülent Taşan, haklarındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevlerinden uzaklaştırıldı. Üç belediye başkanının, "görülen lüzum üzerine" açığa alındığı belirtildi.

 

3 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

İHRAÇ EDİLMİŞLERDİ

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan AK Parti'den ihraç edilmişti.

EŞİNİ YARDIMCISI YAPAN BAŞKAN DA GÖNDERİLDİ

O dönem AK Parti sözcüsü olan Ömer Çelik, Ceyhan Belediye Başkanı'nın ihraç gerekçesini açıklarken, "Alemdar Öztürk'ün eşini belediye başkan yardımcısı yaptığını" söylemişti. Öztürk'ün imar yolsuzluklarına adının karışması nedeniyle AK Parti'den ihraç edildiği öne sürülmüştü.

GÖREVDEN ALINAN BELEDİYE BAŞKANLARI NEYLE SUÇLANIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan hakkında geçen yıl Ocak ayında iki ayrı soruşturma başlatmıştı. Taşan'ın 5 milyon liralık hayali alım yaptığı, Hazine'yi 7 milyon lira zarara uğrattığı, naylon fatura ile mal alımı gösterdiği iddia edilmişti.
Sarıoğlan'ın AK Partili belediye başkanı Ali Osman Yıldız'ın adı da yolsuzluk, belediye çalışanlarına şiddet, silahlı tehdit ve saldırı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...