1 yıllık emek bir gecede çalındı

/ Kaynak: İHA
1 yıllık emek bir gecede çalındı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan hırsızlık olayı pes dedirtti. Bir çiftçinin 1 yılda hazırladığı mahsulü, kişi ya da kişiler tarafından bir gecede biçilerek çalındı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan hırsızlık olayı pes dedirtti. Bir çiftçinin 1 yılda hazırladığı mahsulü, kişi ya da kişiler tarafından bir gecede biçilerek çalındı. Tarlada bulunan yaklaşık 40 ton arpasının çalındığını belirten çiftçi, zararının ise 30 bin TL olduğunu söyledi. nbsp;Çorlu'ya bağlı Seymen köyünde yaşanan hırsızlık olayında kişi ya da kişiler, bir çiftçinin 1 yılda yetiştirdiği mahsulünü bir gecede biçip çaldı. Olay sonrası çiftçi şoke olurken, diğer çiftçiler de tarlalarında nöbet tutmaya başladı. nbsp;Seymen köyünde çiftçilik yapan Erdal Sözen (40), 150 dekar tarlasına 10 bin TL harcayarak arpa ekti. Son haftalarda yağan yağışlardan dolayı arpa hasadını 1 ay erteleyen çiftçi Sözen, sıcakların bastırmasıyla tarlasında bulunan arpayı biçmeye gitti. Fakat Erdal Sözen tarlasının biçildiğini görmesi üzerine büyük bir şok yaşadı. Durumu hemen jandarmaya haber veren Sözen, tarladaki mahsulünün bir gecede hırsız veya hırsızlar tarafından biçilerek çalındığını öğrendi. nbsp;Hırsız veya hırsızların 150 dekar arpa mahsulü bulunan tarlayı biçerek çalmasının zararının 30 bin TL olduğunu belirten çiftçi Sözen, "Arpayı tüccar dahil hayvanı bulunan herkes satın alabilir. Bu yüzden çalınan hasadımın bulunması zor. Ama herkese haber verdik. Belki bir şekilde bulunur diye. 10 bin TL harcayarak bu ürünü elde ettim. Fakat bir gecede gitti. Çok yazık oldu. Hırsızlığı gören, duyan yok. Tarlanın sigortası var ama doğal afete karşıydı. Tarla sahipleri bu hırsızlık olayından dolayı şu an çok tedirgin. Bazı çiftçiler erken biçiyor, bazıları nöbet tutuyor, bazıları da günde 2-3 defa tarlasını kontrol ediyorlar" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...