Japonya'da tartışmalı anti-terör yasası Senatoda onaylandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Japonya'da tartışmalı anti-terör yasası Senatoda onaylandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Japonya'da tartışmalara yol açan "bazı suçların planlanmasının suç sayıldığı" terörle mücadele yasa tasarısı Senato’da onaylandı.

Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, Başbakan Şinzo Abe yönetimindeki koalisyon hükümeti tarafından meclise sunulan yasal düzenleme Senato'nun onayından geçti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İnsanların hayatlarının ve varlıklarının korunması için yasayı uygun ve etkin bir şekilde uygulamak istiyoruz." dedi.

Abe hükümetinden yapılan açıklamada, yasayla özellikle Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'ndan önce muhtemel terör olaylarının engellemesinin hedeflendiği belirtildi.

Yeni yasaya göre, terörist grup ya da organize suç örgütü üyelerinin 277 suçun planlanmasına yönelik eylemlerde bulunması suç sayılacak.

Yasa, müzik kopyalamak, koruma altındaki ormanlardan mantar toplamak, tüketim vergisi ödemekten kaçınmak, apartmanların inşasını protesto etmek için oturma eylemi düzenlemek gibi daha hafif suçların da cezalandırılmasını öngörüyor.

Öte yandan, 11 Temmuz'da yürürlüğe girmesi beklenen yasaya karşı çıkanlar, bu yasanın ifade özgürlüğünü sınırlamak için kullanılabileceğini savunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...