Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katar, uygulanan ablukanın kaldırılması için bir dizi tedbir alacak

Düzenleyen:
Katar, uygulanan ablukanın kaldırılması için bir dizi tedbir alacak

DÜNYA Haberleri

Katar, bazı Arap ülkeleri tarafından uygulanan ablukanın kaldırılması için bir dizi tedbir almaya hazırlanıyor.

Katar hükümetine bağlı Ulusal İnsan Hakları Komitesi Başkanı Ali bin Samih Marri, ülkesine uygulanan diplomatik ablukanın kaldırılması için bir dizi seri tedbir alacaklarını belirtti.

Marri, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlediği basın toplantısında ablukanın kaldırılması için bir dizi tedbir alacaklarını söyledi ve bu tedbirler arasında Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ne başvurmanın yer alabileceği sinyalini verdi.Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'i uyguladıkları ablukayı kaldırmaya çağıran Marri, "Katar, kara, deniz ve havadan tam bir ablukayla karşı karşıya. Abluka, Katar vatandaşlarının ve ülkede ikamet eden yabancıların hayatlarını ve geleceklerini tehdit eden toplu bir cezalandırma." diyerek uluslararası topluma da ablukanın kaldırılması için harekete geçme çağrısı yaptı.Marri, basın yayın organlarında Katar aleyhinde gündeme getirilen "nefret" söylemini eleştirerek bunun düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlali olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...