UEFA kararını verdi

UEFA kararını verdi

SPOR Haberleri

Şike soruşturmasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilen Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin duruşmalı savunmalarının üzerinden Beşiktaş'a 1 men cezası geldi. Dönemin teknik direktörü Tayfur Havutçu ise suçsuz bulundu.

Şike soruşturmasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilen Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin duruşmalı savunmalarının üzerinden Beşiktaş'a 1 men cezası geldi. Dönemin teknik direktörü Tayfur Havutçu ise suçsuz bulundu. nbsp;Türkiye'de başta Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere tüm spor camiası adeta nefesini tutup beklediği UEFA'nın kararı beldi. UEFA, Beşiktaş'a 1 yıl Avrupa'dan men cezası verirken teknik direktör Tayfur Havutçu'yu suçsuz bulduğunu açıkladı. UEFA, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı için müfettişinden ek rapor da istedi. nbsp;UEFA tarafından 10 Haziran tarihinde Disiplin Kurulu'na sevk edilen Beşiktaş'a UEFA'dan kötü haber geldi. Geçen hafta cuma günü girdiği duruşmada yaptığı savunmadan olumsuz netice alan Beşiktaş önümüzdeki sezon UEFA müsabakalarına katılmaktan men edildi. nbsp;Öte yandan, Beşiktaş Kulübünün eski yöneticilerden Serdal Adalı ve eski antrenör Tayfur Havutçu ile ilgili olarak ise şu aşamada ceza verilmezken incelemelerin sürdürülmesine karar verildi. nbsp;Beşiktaş'ın savunmasında değindiği hususlardan bazıları devam eden yargı süreci, TFF'nin vermiş olduğu kararların Kulübü akladığı ve Fikret Orman ile yönetiminin düzgün çalışmaları olsa da, bunlar, UEFA'nın kanaatlerini değiştirmeye yetecek argümanlar olarak görülmediği belirtildi.

Fenerbahçe'ye ise Avrupa Kupaları'ndan 2+1 yıl men cezası verildi. nbsp;


SAVUNMA ETKİSİZ KALDI


UEFA disiplin kurulunda savunmasını yabancı avukatlarla yapmayı tercih eden Beşiktaş'a kötü haber Nyon'dan geldi. nbsp;


Fenerbahçe'ye nazaran çok daha dar kapsamlı olan dosyadan Beşiktaş ile ilgili kararın olumsuz çıkmasında, UEFA Disiplin Kurulu'nda Kulübün savunmasını üstlenen İsviçreli ve İspanyol avukatların Türkiye'deki 3 Temmuz sürecini analiz etmedeki ve bunu UEFA disiplin heyetine aktarmadaki zorluklarının etkili olabileceği dile getiriliyor. nbsp;


TFF Kurullarından hiçbir yöneticisinin ve çalışanının ceza almamış olmasına karşılık ve Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu'nun devam eden yargılamalarına rağmen ortaya çıkan bu karar Kulüpte kesinlikle beklenmeyen bir netice olarak görüldü ve büyük hayal kırıklığı meydana getirdi.


KARARA İTİRAZ HAKKI VAR


Buna rağmen Beşiktaş'ta yönetimin Tahkim Kurulu'na giderek kararı erteleme talebinde bulunacağı belirtildi.


UEFA tarafından verilen cezalar nedeniyle üst üste 2 sene Avrupa kupalarından uzak kalma durumu ile karşılaşan Beşiktaş'ın bu karara karşı UEFA'nın Tahkim Kurulu'na itiraz hakkı bulunuyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...