Rehber köpeğe Meclis giriş kartı

Düzenleyen:
Rehber köpeğe Meclis giriş kartı

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın görme engelli danışmanı Ali İlhan’ın rehber köpeği ile birlikte TBMM kampüsüne girişi konusunda yaşanan problem çözüldü. Meclis yönetiminden rehber köpeğe giriş izni çıktı.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığında önceki gün yapılan Başkanlık Divanı toplantısında CHP’li Ağbaba’nın görme engelli danışmanı İlhan’ın birlikte dolaşmak zorunda olduğu rehber köpeğinin Meclis’e girişinde yaşanan sıkıntı gündeme geldi. Ağbaba da yaşanan sıkıntıyı Meclis genel kurulunda söz alarak gündeme getirmiş, sıkıntıya çözüm bulunmasını istemişti. Başkanlık Divanı toplantısında, rehber köpeğe izin verilmesi kararı çıkarken, ayrıca köpek için özel bir giriş kartı hazırlanacağı da belirtildi. Meclis güvenliğinden sorumlu idare amiri AK Parti Salim Uslu’nun, bu konuda bürokratlara talimat verdiği ve problemin kısa süre içinde çözülmesini istediği öğrenildi. Ağbaba’nın danışmanın rehber köpeğine giriş kartı verilmesi kararı TBMM tarihinde bir ilk olacak.
‘STAR MORRE’ İÇİN DE KART
Çanakkale kara savaşlarının 102’inci yıldönümü törenlerinde İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un görme engelli eşi Maggie Moore’un rehber köpeği için de özel kart verilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Star Morre’ adıyla rehber köpek için akreditasyon kartı çıkarılmasına, İngiliz büyükelçi geçtiğimiz günlerde twitter hesabından teşekkür etmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...