Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hırçınlığının sebebi demir eksikliği olabilir

Düzenleyen:
Hırçınlığının sebebi demir eksikliği olabilir

SAĞLIK Haberleri

Çocukluk çağında en sık görülen sağlık problemlerinin başında demir eksikliğine bağlı kansızlığın geldiğini söyleyen Prof. Dr. Atila Tanyeli “Çocukta demir kaybına yol açan kansızlık, soluk bir ten, iştahsızlık, uykusuzluk ve huzursuzluğa da sebep olur.

Ziyneti Kocabıyık

Çocukluk çağında en sık görülen sağlık problemlerinin başında demir eksikliğine bağlı kansızlığın geldiğini söyleyen Prof. Dr. Atila Tanyeli “Çocukta demir kaybına yol açan kansızlık, soluk bir ten, iştahsızlık, uykusuzluk ve huzursuzluğa da sebep olur. Çocuğunuz yerli yersiz ağlıyorsa bir de kan değerlerine baktırın” dedi. Yenidoğanlarda 6. aydan itibaren demir ihtiyacının arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Tanyeli “Anne sütünde demir olsa da ilk aylarda çocuğun hızlı büyümesi sebebiyle ihtiyacın karşılanması zor olur ve özellikle altıncı aydan itibaren demir eksikliğine bağlı kansızlık görülür” dedi. Prof. Dr.  Tanyeli çocuklarda kansızlığın diğer sebeplerinin mide bağırsak problemleri ve enfeksiyona bağlı olarak gelişebileceğine dikkat çekti. Yeterli demir alınmasına rağmen birtakım beslenme hatalarının da kayıplara yol açabileceğini hatırlatan Prof. Dr. Tanyeli “Mesela çay, süt ürünleri ve tok karnına ilaç kullanmak demir emilimini ya da faydasını azaltabilir. Doğumdan sonraki ilk iki yılda bağışıklık sisteminin tam gelişmemesi, anaokulu, kreş gibi kalabalık ortamlarda bulunmak, mikropla temas enfeksiyona yol açabilir. Enfeksiyon da kansızlığa sebep olur” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...