Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Efes'te asayişi Atlı Jandarma Timi sağlıyor

/ Kaynak: İHA
Efes'te asayişi Atlı Jandarma Timi sağlıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'nde iki asayiş atı göreve başladı. Atlı Jandarma Timi'ne turistler yoğun ilgi gösterdi.

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'nde iki asayiş atı göreve başladı. Atlı Jandarma Timi'ne turistler yoğun ilgi gösterdi. nbsp;Nevşehir'de bulunan Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi (JAKEM) Komutanlığı tarafından Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde yaz dönemi boyunca görevlendirilen özel eğitimli atlardan Serap, Özgür ve Onur isimli 3 asayiş atı, İzmir ve bölgesine gönderildi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından Efes Antik Kenti'ne getirilen 3 attan ikisi antik kentte ilk günden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Efes Antik Kenti, Pamucak sahili, Pananos, Menderes, Gümüldür, Özdere, Seferihisar, Doğanbey sahillerinde görev yapacak olan asayiş atları, özellikle yaz aylarında otomobillerde ve sahillerde meydana gelen hırsızlık olaylarının önünü kesecek. nbsp;Her alana motosiklet ve ekip araçlarıyla girilemediğini ifade eden İl Jandarma Komutanı Fikret Kahraman, bu konuda Menderes ve Selçuk bölgelerinde MOBESE sistemi kurulduğunu, 24 adet kamera ile bölgenin çok sağlıklı bir şekilde denetlendiğini, turizme yönelik alınan bu tedbirlere bir de asayiş atı eklenerek yaz sezonu süresince görev yapacaklarını ifade etti. nbsp;Asayiş atları ile Efes Antik Kenti'nde incelemeler yapan İl Jandarma Komutanı Fikret Kahraman, burada yapılacak çalışmalar hakkında İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verdi. Atların Efes'te gezdiğini gören yerli ve yabancı turistler, oldukça uysal ve eğitimli olan Hollanda ve İngiliz atları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...