Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Madrid'de sığınmacılara destek yürüyüşü yapıldı

Düzenleyen:
Madrid'de sığınmacılara destek yürüyüşü yapıldı

DÜNYA Haberleri

İspanya'nın başkenti Madrid'de binlerce kişi, sığınmacılara destek vermek ve az sayıda sığınmacı kabul eden İspanyol hükümetini eleştirmek için yürüdü

İspanya'nın başkenti Madrid'de binlerce kişi, sığınmacılara destek vermek ve vaatlerini tutmayıp az sayıda sığınmacı kabul eden İspanyol hükümetini eleştirmek için yürüdü. Avrupa Birliği'ne gelecek eylül ayına kadar 17 bin sığınmacı kabul etme sözü veren ancak bu zamana kadar sadece bin 304 kişiyi ülkeye alan İspanyol hükümeti, Madrid kent merkezinde yürüyen binlerce kişi tarafından protesto edildi. 100'e yakın sivil toplum örgütünün, işçi sendikalarının ve sol görüşlü Podemos ve Birleşik Sol (IU) partilerinin de destek verdiği yürüyüşte "Özürler artık yeter, daha fazla bariyer olmasın. Onları kabul etmek istiyoruz, hemen!" yazılı pankart taşındı. Yaklaşık iki saat süren yürüyüş sırasında "Ne savaş ne de sınır", "Duvarlar değil köprüler istiyoruz", "İnsani ve onurlu kabul", "Bekle, bekle, bekle... Artık yeter!", "Hiçbir sığınmacı yasa dışı değildir" yazılı dövizler dikkati çekti.

Sığınmacılara Yardım İspanyol Komisyonunun (CEAR) sözcülerinden Cristina Sirur, basına yaptığı açıklamada, şu değerlendirmede bulundu: "İspanya vadettiği sığınmacıları almaya hazır. Bunun bütçesi de ayrıldı. Biz hükümetten bir dayanışma değil, uluslararası vaatlerini ve sorumluluğunu yerine getirmesini istiyoruz. İspanya, sığınmacıları kabul etmek için vadettiğinin sadece yüzde 7'sini gerçekleştirdi. Bu utanç verici. Sığınmacılara açık bir İspanya ve Avrupa istiyoruz. Sığınacak bir yer arayan insanlara karşı daha fazla özür olamaz. İnsan hakları ihlalleri son bulmalı."

Yürüyüşe katılan Concha adlı memur bir İspanyol kadın AA muhabirine, "Maalesef sığınmacıları kabul etmek için siyasilerin hiçbir girişiminin olmadığını, onların Akdeniz'de ölmelerini umursamadıklarını görüyoruz. Bence bu utanç verici. Bizler vatandaş olarak sığınmacıları düşünen sivil toplum örgütlerini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...