NSU davasında polisler dinlendi

/ Kaynak: AA
NSU davasında polisler dinlendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Almanya'da Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde devam eden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının 15. duruşmasında polis memurladı dinlenildi.

Almanya'da Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde devam eden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının 15. duruşmasında polis memurları dinlendi. nbsp;Davanın baş sanığı Beate Zschaepe tarafından 2011 yılında delilleri yok etmek amacıyla ateşe verilen evde inceleme yapan polis memuru Frank Lenk, yüzlerce resim ve krokilerle evin yapısı hakkında bilgi verdi. Lenk, evin giriş kapısına da gizli kamera yerleştirildiğini ve daha sağlam kapatmak için özel bir kilit düzeneğinin kapıya monte edildiğini belirtti. nbsp;Frank Lenk'in, ifadesi sırasında Beate Zschaepe'nin gözlüğünü takarak bütün dikkatini evde çekilen fotoğraflara vermesi dikkati çekti. nbsp;Lenk, evin 22 noktasında yanıcı madde bulduklarını ve üç noktasında bomba patlatıldığını tespit ettiklerini belirterek, ''Evde 11 silah ve para kasaları bulundu. Evin ayrıca üç kamera ve alarm düzenekleri ile korunduğunu tespit edildi'' dedi. nbsp;Diğer polis memuru Jens Stahl-Mager de evin yandığı gün saat nbsp;polis merkezine yangın ihbarı geldiğini söyledi.
Beate Zschaepe, iki arkadaşı Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos'un intihar ettiği haberini aldıktan sonra Zwickau kentinde kaldıkları evi kundaklamış ve muhtemelen delilleri yok etmek istemişti.
Davada Zschaepe, terör örgütü üyeliği dışında evi kundaklama ve cinayete teşebbüs nedeniyle ayrıca suçlanıyor.
Yarınki duruşmada sanıkların komşularının dinlenmesi bekleniyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...