Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail yüzlerce Filistinliyi sürgün etti

İsrail yüzlerce Filistinliyi sürgün etti

DÜNYA Haberleri

İsrail polisi, Kudüs’te durdurduğu yüzlerce Filistinliyi işgal altındaki Batı Şeria’ya gönderdi.

İsrail polisinin, dün Kudüs’te üç Filistinlinin öldürülmesinin ardından izinleri iptal edilen yüzlerce Filistinliyi işgal altındaki Batı Şeria’ya gönderdiği bildirildi. Görgü tanıkları yaptığı açıklamalarda, İsrail polisinin Kudüs’te durdurduğu yüzlerce Filistinliyi işgal altındaki Batı Şeria’ya gönderdiğini belirtti. İsrail polisinin, Filistinlileri askeri araçlara bindirerek Batı Şeria topraklarına götürdüğünü aktaran görgü şahitleri, Filistinlilerin Kudüs ile Batı Şeria arasındaki askeri noktalardan kimlik kontrollerinin ardından Filistin kentlerine geçtiklerini ifade etti.

İsrail makamları, Filistinli 4 gencin dün akşam işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrail askerlerine yönelik eylem girişiminde bulunmasının ardından sıkı önlemler almıştı. Alınan önlemler arasında, ramazan ayı dolayısıyla işgal altındaki Batı Şeria ile Gazze'den İsrail'e Filistinlilerin giriş izinlerinin iptal edilmesi yer almıştı. İsrail makamları, daha önce ramazan ayı dolayısıyla Batı Şeria ve Gazze'den 55 ve üzeri yaşlardaki Filistinlilere, güneydeki Umm Er-Reşraş (Eilat) kenti hariç tüm İsrail kentlerinde dolaşabilme izni vermişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te dün akşam saatlerinde yaşanan olaylarda İsrail askerlerine saldırı girişiminde bulunduğu öne sürülen 3 Filistinli genç öldürülmüştü. Olaylarda ağır yaralanan bir İsrail polisi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Resmi istatistiklere göre, İsrail güçleri ile Filistinliler arasında 2015'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Gazze'de devam eden olaylarda, iki Ürdün vatandaşı ve 269 Filistinli ile 47 İsrail asker ve polisi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...