Hamdi Akın'dan gençlere tavsiye: İngilizce bilmeyen kapımıza gelmesin

Düzenleyen:
Hamdi Akın'dan gençlere tavsiye: İngilizce bilmeyen kapımıza gelmesin

Ekonomi Haberleri

Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim imkanlarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaç edindiği Bireysel Gelişim Programı’nda (BGP) 300’ncü mezununa ulaştı.

Her iki yılda bir Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan üniversitelerde okuyan öğrencilerin kabul edildiği program kapsamında Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen öğrencilerle bir araya gelen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, iş hayatına atılacak gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Bursiyerler ile buluşmasında yabancı dilin önemine dikkat çeken Akın, “İngilizce çok önem taşıyor. Bilmezseniz bizim gibi firmalarda yeriniz yok. İsterseniz okul birincisi olun ancak yabancı diliniz yoksa hiçbir şansınız olmaz” diye konuştu. Kendisinin 50 yaşından sonra İngilizceyi öğrenmeye başladığına dikkat çeken Akın, “Almanca okumuştum, İngilizce ile ilgili bir şey bilmiyordum. Ama önemini görüp bu yaşta çabaladım” dedi. Türkiye’nin lokal değil uluslararası eğitimli insanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Hamdi Akın, “Telefonu kaldırdığınızda dünyanın her tarafında konuşabileceğiniz dostlarınız olmalı” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada artık her şeye ulaşmak çok kolay hâle geldi. Ama tek bir şart var: İngilizce. Bunu biliyorsan dünyada neler olduğunu hemen öğrenmek mümkün oluyor. Çok güzel analiz edip ahkam kesebiliyorsunuz. Aksi hâlde ne söyleniyorsa inanıyorsunuz. Kendi fikirlerinizi oluşturabilmek, dünyaya entegre olabilmenizi sağlayabilmeniz açısından anadil İngilizce. Bu bir aşağılık kompleksi durumu değil. Dilde milliyetçilik yapılmamalı.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...