Kuzey Kore'de yeni nükleer deneme çalışmaları

/ Kaynak: AA
Kuzey Kore'de yeni nükleer deneme çalışmaları

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore'nin daha önceki nükleer denemelerinde kullandığı sahada tünel çalışması yaptığına işaret eden uydu görüntüleri yayınlandı

ABD'de, Kuzey Kore'nin şubat ayında nükleer denemede nbsp;bulunduğu sahada tünel çalışması yaptığına işaret eden uydu görüntülerini nbsp;yayımladı. nbsp;ABD'deki John Hopkins İleri Uluslararası Etüdler Okulu'na bağlı nbsp;ABD-Kore Enstitüsü'nün "38 North" adlı internet sitesinde yer alan, Punggye-ri nbsp;adlı deneme sahasına ilişkin görünütlerde, tünel çalışmaları yapıldığına ilişkin
işaretlere rastlanıyor. nbsp;Enstitünün internet sitesinde yayımlanan 1 Haziran tarihinde çekilmiş nbsp;görüntülerde bir dağdaki nükleer deneme sahasında bulunan tünelin girişinde nbsp;gömülü kayaya ait olduğu belirlenen gri renkte atıklar dikkati çekiyor. nbsp;İnternet sitesinde görüntülere ilişkin yapılan analizlerde, tünel nbsp;çalışmasının görünüşe göre nisan ayı sonlarında başladığı ancak söz konusu sahada nbsp;yakında yeni bir nükleer deneme yapılacağına dair işaretler bulunmadığı nbsp;belirtildi. nbsp;İnternet sitesinin editörü ve eski ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi nbsp;Joel Wit, "Bu yeni faaliyet belki de Pyongyang yönetiminin nükleer silah elde nbsp;etme konusunda çalışmalarını sürdürmek ve mevcut diplomatik görüşme turunda nbsp;ilerleme kaydedilmemesi durumunda başka nükleer denemeler yapmaya hazır durumda nbsp;olmak istediğini gösteriyor" ifadesini kullandı.
Kuzey Kore, Punggye-ri nükleer deneme sahasında daha önce 2006, 2009 nbsp;yıllarında ve en sonuncusu da şubat ayında olmak üzere 3 nükleer deneme yapmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...