ABD savaş gemisinde korkunç manzara

Düzenleyen:
ABD savaş gemisinde korkunç manzara

DÜNYA Haberleri

Japonya'da ABD donanmasına ait USS Fitzgerald adlı savaş gemisinin Yokosuka kentinin 90 kilometre açıklarında bir yük gemisiyle çarpışması sonucu 7 mürettebat öldü.

ABD donanmasından yapılan açıklamada, kayıp mürettebatın cesetlerine, gemi Japonya’daki üssüne döndükten sonra gemi enkazının altında bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, "Mürettebatın ailelerinin bilgilendirildi ve bu zor  zamanlarında gerekli destek sağlanıyor. Denizcilerin isimleri tebligatlar  yapıldıktan sonra açıklanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ABD donanmasının açıklamasında, USS Fitzgerald'ın, Filipinler bandıralı yük gemisiyle yerel saatte 2.30 sularında çarpışması sonucu  destroyerden 7 mürettebatın kayıp olduğu, 3'ünün yaralandığı aktarıldı.

Kazada yaralanan Fitzgerald Komutanı Bryce Benson ve mürettebattan 2 denizci hastaneye kaldırılırken, Japon Sahil Güvenlik ekipleri de kayıp  mürettebatın aranması çalışmaları için devriye gemileri ve bir uçak  görevlendirmişti.

ABD savaş gemisinde korkunç manzara

Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) de bir helikopter  göndermişti.

Şubat ayında 21 milyon dolarlık güçlendirme ve bakım çalışması geçiren  USS Fiztgerald, Asya-Pasifik bölgesinin güvenliği için Japon donanmasıyla çalışan  ABD donanması bünyesinde görev yapıyordu.

Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyer Fitzgerald’da 330  mürettebat bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...