LYS soru ve cevapları yayınlandı | 2017 LYS soru ve cevapları

Düzenleyen:
LYS soru ve cevapları yayınlandı | 2017 LYS soru ve cevapları

EĞİTİM Haberleri

LYS sınav soru ve cevapları yayınlandı. Bugün gerçekleştirilen son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. LYS sınav soru ve cevaplarına ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Bugün gerçekleştirilen son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. Yüz Binlerce aday Üniversite hayalllerine kavuşabilmek istediği Üniversite ve bölümü kazanabilmek için sınavlarda ter döktü. Az önce ÖSYM kendi resmi sitesi üzerinden sınav soru ve cevaplarını erişime açtı. 

LYS SORU VE  CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS 3'TE SORULAR NASILDI? İLK YORUMLAR

İki haftaya yayılan LYS maratonu bugün bitti. 10- 11 Haziran tarihlerinde matematik ve sosyal bilimler oturumuyla başlayan LYS'nin fen bilgisi, yabancı dil ve edebiyat-coğrafya sınavları ise bu hafta yapıldı. Bugün yapılan LYS-3 sınavı ardından ilk yorumlar gelmeye başladı. Edebiyat- coğrafya sorularını değerlendiren öğrenciler LYS yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve çeşitli forumlardan yapıyor. Yorumlarda en çok 'gözlerin doğuyor gecelerime' sorusu ön planda yer alırken öğrenciler genellikle soruların kolay olduğunu ifade ediyor.

LYS MARATONU SONA ERDİ
Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), bugün yapılan Edebiyat-Coğrafya sınavı (LYS-3) ile sona erdi. Edebiyat-Coğrafya sınavlarının sona ermesiyle LYS maratonu tamamlandı. Saat 10.00'da başlayan ve tek oturumda uygulanan sınav, 2 saat sürdü. Sınav dolayısıyla sabah erken saatlerden itibaren öğrenciler ve veliler sınav salonları önündeki yerini aldı. İlk gün yaşanan 9.45 mağduriyetinin aksine sınava geç kalmamak için erkenden gelen öğrenciler, sınav salonlarının girişlerinin önünde sınav saatlerinin gelmesini bekledi.
LYS soru ve cevapları yayınlandı | 2017 LYS soru ve cevapları
Salon sorumluları sınava 5 dakika kala uyarılarda bulunarak 09.45'ten sonra adayların sınava alınmayacağını duyurdu. Sınava geç kalan aday olmadı. Yozgat Bozok Üniversitesi'nde gerçekleştirilen LYS'de adayların velileri de çocuklarına destek oldu. Heyecanlı oldukları gözlenen veliler, çocuklarının başarılı olması için dua etti. 
LYS soru ve cevapları yayınlandı | 2017 LYS soru ve cevapları

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...