Eşine yapılanların ardından ülkesini terk etti! Türkiye'ye geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eşine yapılanların ardından ülkesini terk etti! Türkiye'ye geldi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Danimarka’nın ikinci büyük kenti Aarhus’ta restoranlar zinciri işletmeciliği yapan Kasper Kragelund, Taylandlı karısına oturma izni verilmemesi ve ülkeyi terk etmesi talimatı gönderilmesi üzerine ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi.

Danimarka Yabancılar Müdürlüğünün, karısına oturma izni vermediği Kasper Kragelund, önceki gün ailesini İstanbul’a götürdü. Kragelund eşinin bir gün daha bekleyip direkt uçakla Tayland’a gitme başvurusuna bile olumsuz yanıt verilmesi üzerine eşinin gelecekte Schengen ülkelerine gelme hakkını kaybetmemesi için Cuma günü Türkiye’ye geldi. 
Eşinin vizesiz girebileceği ülke olarak Türkiye’yi tercih ettiklerini söyleyen Kragelund, 4 yaşındaki kızları ve 10 aylık oğulları ile Tayland’da yaşıyorlardı. Danimarka’ya dönüp hayatlarına burada devam etmek isteyen aile, Danimarka’yı terk etmek zorunda kaldı. 
Eşine yapılanların ardından ülkesini terk etti! Türkiye'ye geldi
Aarhus Belediye Başkanı Jacob Bundsgaard, Uyum Bakanı İnger Stöjberg’e yazılı olarak başvurarak Kragelund’un eşi Janyaphon Tojor’a oturma izni verilmesini istedi. Ancak bu istek kabul edilmedi ve Yabancılar Müdürlüğü direkt olarak Tayland’a uçmak isteyen aileye bir gün bile bekleme izni vermeyince Kragelund ailesi İstanbul’a gelmek zorunda kaldı.  Kasper Kragelund, İHA'ya yaptığı açıklamada ailesinin geleceği konusunda net bir karara varıncaya kadar bir süre Türkiye'de kalacaklarını söyledi.  Danimarka’da Kasper Kragelund’a benzer çok sayıda kişi bulunduğu belirtiliyor. 

Eşine yapılanların ardından ülkesini terk etti! Türkiye'ye geldi

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...