Fransız aslana gençlik aşısı

Düzenleyen:
Fransız aslana gençlik aşısı

T-Otomobil Haberleri

Peugeot, satışa sunulduğu günden bu yana 760 bin adet satan 308'in yeni neslini tanıttı. Markanın en çok satan modeli, Fransız üretici için de tamamen yeni bir sayfa açıyor.

Ali ÇELİK

Bünyesinde barındırdığı teknolojiler ve sahip olduğu tasarımla yeni Peugeot 308, markanın sınıf atlama stratejisinde önemli bir mihenk taşı niteliğini taşıyor. Almanya’da düzenlenen basın lansmanı ile tanıtılan yeni 308, rakipleri karşısında elini güçlendirmiş. Makyaj operasyonuyla ilgiyi bir kez daha üzerine çekmeyi başaran 308’de en dikkat çeken unsurlardan biri ön tasarımda ‘Aslan’ logosuna ev sahipliği yapan dikey ön ızgara. Üst taraftan dinamik tasarımlı motor kaputu, alt taraftan ise tüm donanım seviyelerinde standart sunulan LED gündüz farları ile etkili bir bütünlük yakalamış. Yeni Peugeot 308, satış başlangıcından itibaren alüminyum gri renginin yerini alan yeni bej dâhil, 10 farklı gövde rengiyle satışa sunulacak. Ayrıca çift renk opsiyonu da sunan 308, manyetik mavi ve inci siyah renkleri ile harmanlanıyor. İç mekânda ise yeni grafik efektleriyle 3 boyutlu uydu navigasyona ve tüm fonksiyonlarla kolay erişim sağlayan dokunmatik ekrana sahip i-Cockpit, ortam tamamen domine etmiş durumda. Yeni 308’in motor kaputunun altında ise performansla yakıt ekonomisini aynı potada eritebilen yüksek verimli dizel ve benzinli motorlar görev yapıyor. 

Hayranları bekliyor

Yeni Peugeot 308 GTi ise, sürüş verimliliğini günlük kullanım kolaylığı ile buluşturan ve abartıdan uzak duran bir otomobil. THP S&S 270 turbo benzinli motoru, 4,46 kg/HP’lik güç ve ağırlık dengesine sahip. Böylece 6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırıyor ve sadece 25,3 saniyede ilk 1.000 metreyi geride bırakıyor. Sunmuş olduğu performansa karşılık ise 139 g/km CO₂ salınım değeri ve 6,0 l/100 km’lik tüketim değerine sahip. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...