Beyaz et ihracatı kanatlandı

Düzenleyen:
Beyaz et ihracatı kanatlandı

Ekonomi Haberleri

Değer bazında yüzde 49 artan ihracat miktar olarak da yüzde 30 yükseldi. Üreticiler, talebin canlandığını ve yeni yatırımcılara ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, ocak-mayıs döneminde 312 bin ton kanatlı et ihracatı gerçekleşti, karşılığında 373 milyon dolarlık gelir elde edildi. Dış satımda geçen yılın aynı dönemine göre değer bazında yüzde 49, miktar bazında yüzde 30 artış yaşandı. Bu dönemde Irak, 118 milyon dolarla kanatlı eti ihracatında ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 14 milyon dolarla Hong Kong, 8,8 milyon dolarla da Kongo izledi. Öne çıkan diğer pazarlar ise Suriye, Kongo, Vietnam, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan ve Libya oldu. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu; piliç eti üretiminde dünyada 8’inci sırada bulunan Türkiye’nin, ihracatta ilk 5’te yer aldığını söyledi. En önemli pazarların Türkiye’nin çevresinde konumlandığını ve iç tüketimde de büyüme potansiyelinin devam ettiğini dile getiren Abalıoğlu “Geçen yıl ihracat açısından kötü geçti, ancak son aylarda bu kayıplar telafi ediliyor. Büyüyen hacme bağlı olarak ciddi kümes açığı oluştu. Yatırımcıları bu alana davet ediyoruz. Gelişen teknolojiyle artık piliç yetiştirmek daha kolay” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...