TESK başkanından çağrı: Gençlere sıfır faizli evlilik kredisi verilsin

Düzenleyen:
TESK başkanından çağrı: Gençlere sıfır faizli evlilik kredisi verilsin

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl düğün sezonunda 650 bin çiftin evlenmesi ve ortalama her düğün için 30 bin lira harcanması hâlinde ekonomiye 19 milyar 500 milyon lira katkı sağlanabileceğini belirtti.

Düğün alışverişlerinin 30 farklı sektörü etkilediğine dikkati çeken Palandöken, sektörün hareketlenmesinin hem üretim yapan sanayici hem de esnaf ve sanatkarlar açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Palandöken, bu yıl düğünlerde düşüş yaşanmaması ve beklenen 650 bin sayısına ulaşmak için mutlaka gençlere sıfır faizli ve uzun vadeli evlilik kredisi verilmesi gerektiğine değinerek, evlilik oranlarındaki artışın yükselmesiyle yaklaşık 30 farklı sektörün yüzde 10 büyüyeceğini aktardı. Palandöken, evlenecek çiftlerin maddi yetersizliklerine destek olması amacıyla geçen yıllarda 27 yaşın altındaki çiftlere faizsiz evlilik kredisi verilmesinin piyasaları canlandırması bakımından olumlu olduğunu ifade etti. Piyasaların canlanması için acilen kredilerde uygulanan yaş sınırı kaldırılarak evlenmek isteyen çiftlere en az 30 bin lira sıfır faizli ve uzun vadeli kredi verilmesini isteyen Palandöken, söz konusu kredinin geri ödemesinin 2 yıl sonra başlaması ve genç çiftlerin ekonomik durumuna göre taksitlerin ayarlanması gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...