Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İpek’in altınlarından 'kutsal hoca payı'

Düzenleyen:
İpek’in altınlarından 'kutsal hoca payı'

GÜNDEM Haberleri

Akın İpek’in halka açık Koza Altın bünyesinde üretilen altınlardan bir kısmını ‘kutsal hoca payı’ olarak Gülen’e aktardığının tespit edilmesi üzerine ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle firari Akın İpek, Melek İpek ve Cafer İpek’in de aralarında bulunduğu 45 şüpheli hakkında iddianame hazırlamıştı. Akın İpek’le ilgili yürütülen soruşturma derinleştirildi. İpek’in halka açık Koza Altın AŞ. bünyesindeki madenlerde üretilen altından, daha az üretiliyormuş gibi gösterdiği belirlendi. Altın odasında yapılan döküm işlemi sırasında bir külçe altının sisteme sokulmadığı öğrenildi. Söz konusu külçe altını ise “kutsal hoca payı” olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e aktardıkları belirtildi. Altın hırsızlığı 16 Kasım 2013’te yapılan bir canlı yayında yapılan altın dökümüyle tespit edildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, o tarihte ziyaret ettiği Koza Altın Aş’nin işlettiği Gümüşhanede’ki Mastra Altın madenindeki altın odasına girerek yapılan altın dökümünü izledi. Youtube’a yüklenen görüntülerde, 5 külçe altın dökümü yapıldığı yer alıyor. Ancak söz konusu durumu araştıran savcılık, Mastra Altın Madeni altın odası kayıt defterinde ise 4 külçe altının üretildiğini belirledi. Altın odası kayıt defterindeki tutanağa göre, 3 külçenin 15 ile 17 kilogram arasında değiştiği, birinin ise yaklaşık 6.7 kilogram olduğu belirtiliyor. 6.7 kilogram olan külçenin en altta bulunan tabaka olduğu bildirildi. Bu durumun diğer külçelerdeki altının fazlalığının en altta bulunan tabakada birleşmesinden dolayı olduğu ifade edildi. Bu da çalınan altının aradaki külçelerden biri, yani 15 ile 17 kilogram arasında değişen külçe olduğunu ortaya koyuyor. Savcılık söz konusu usulsüzlüğü ortaya çıkararak, Koza-İpek Holding iddianamesinden ayırdı. İpek’in altın odalarını incelenecek ve ne kadar altın çalındığı tespit edilecek. Soruşturmada, İpek’in altın odalarının başına ayrıca FETÖ imamlarını koyduğunu da belirledi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...