Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üftade hazretlerinin tekkesi eski ihtişamına kavuştu

Düzenleyen:
Üftade hazretlerinin tekkesi eski ihtişamına kavuştu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Bursa evliyalarından Üftade hazretlerinin tekkesi 3 milyon lira harcanarak restore edildi ve ziyarete açıldı. Tekkede Üftade hazretlerinin özel eşyaları da sergileniyor.

Üftade hazretlerinin Bursa'daki Üftade Tekkesi'nde kendine ait özel eşyaları ramazan ayında büyük ilgi görüyor. Bursa’nın Molla Fenari Mahallesi'nde bulunan Üftade Tekkesi’nin bir kısmı eğitim gören öğrencilere tahsis edilirken, Üftade hazretlerinin eşyaları da tekkedeki özel odalarda sergileniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 3 milyon liralık restorasyonu ile çevresini açtığı Üftade Tekkesi, tarihî ihtişamına yeniden kavuşurken, Bursa dışından gelen çok sayıda ziyaretçinin görmek istediği mekanların başında geliyor. İlk olarak Üftade hazretlerinin türbesini ziyaret eden vatandaşlar daha sonra tekkeye çıkıyor. Üftade hazretlerine ait şalvar, gömlek, teber, tespih, takunya, takke ve Aziz Mahmud-i Hüdayi hazretlerinin Bursa sokaklarında ciğer sattığı sopalar, alt bahçede bulunan özel havalandırılmalı odalarda sergileniyor. Ziyaretler sırasında Üftade Camii İmamı tarafından vatandaşlara bilgi veriliyor. Öte yandan Üftade Tekkesi'ne ait çok sayıda eşyanın yeterli fiziki alan olmadığı için teşhir edilemediğini ve depolarda muhafaza edildiğini belirten vatandaşlar ise “Daha önce burada olan ancak tadilatta Merinos'daki tamir atölyesinde bakımları yapılan birçok tarihî eşya hâlen depolarda muhafaza ediliyor. Oradaki eşyaların geri gelmesini istiyoruz. Aşağı yukarı 5 sene oldu. Halkın onları burada ziyaret etmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...