Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mustafa Aztopal düdüğünü astı, başarılı bir yönetici oldu

Düzenleyen:
Mustafa Aztopal düdüğünü astı, başarılı bir yönetici oldu

SPOR Haberleri

Futbolun içinde geçen bir başarı hikâyesi onunkisi…

Ömer Faruk ÜNAL 

Yeşil sahalarda 8 yıl düdük çaldı, şimdi Hollanda’da tam yetkili sportif direktör oldu. Adı; Mustafa Aztopal. Futbol aşkıyla yanıp tutuşan genç ve başarılı bir spor adamından bahsediyoruz. Çok sevdiği futbola hakem olarak başladı. Marmara Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okurken ve bankacılık sektöründe üst düzey yöneticilik yaparken futbol hakemliği yaptı. Hakemlikte 2. Lig’de düdük çalmaya kadar yükseldi. Daha sonra sakatlık onu başka bir kulvara taşıdı. 

Soluğu İngiltere’de aldı. 2011-12 döneminde İngiltere Liverpool Üniversitesi Futbol Endüstrisi’nde yüksek lisans yaptı. Burada UEFA ile ortak programlar başta olmak üzere futbolda ekonomi, pazarlama, hukuk ve idari yönetimler üzerine dersler aldı. Kasımpaşa Kulübü’nün yeni yapılanmasında 3 yıl İcra Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. TFF, Kulüpler Birliği, medya, pazarlama, idari sorumluluğu üstlendi. Kasımpaşa Başkanı Zafer Yıldırım’ın görevi bırakmasıyla kulüpten ayrıldı. 

Azerbaycan’ın Gabala kulübünde İdari ve Pazarlama Direktörü olarak 2 sezon çalıştı. Kulüp bu dönemde 2 yıl üst üste UEFA Avrupa Ligi elemelerine 1.turdan başlayıp gruplara kalma başarısını gösterdi, 28 Avrupa Kupası maçı oynadı. Aztopal, Azerbaycan macerasından sonra şimdi de Avrupa’ya açıldı. TFF’nin Ocak-Mayıs 2017 Sportif Direktörlük sertifika programını tamamlayan Mustafa Aztopal, Hollanda 1. Ligi’ndeki Fortuna Sittard Kulübü’nde tam yetkili Futbol Direktörü olarak 1 Temmuz’da göreve başlayacak. 

"18 YILDIR FUTBOLUN İÇİNDEYİM"

Mustafa Aztopal, “18 yıldır hakem, öğrenci, yönetici, CEO, icra kurulu üyesi, futbol endüstrisi üzerine yüksek lisans öğrencisi, Kasımpaşa’da, Gabala’da 1.derecede sorumluluk alan görevleri icra ettim. Futbolda kurumsal yapının yerleşmesi konusunda en önemli eğitimleri aldım. Hedefim tecrübelerimi Azerbaycan’da yaptığım gibi Hollanda’da da hayata geçirmek” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...